Τη δική του ερμηνεία για τη συντριβή του κόμματός του στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο επένδυσε στον φόβο και το πλήρωσε, ενώ επέμεινε στα σενάρια φοροεπιδρομής που απεργάζονται στην Κουμουνδούρου.

«Νομίζω τώρα στην επόμενη περίοδο πρέπει χωρίς να επενδύσουμε στον φόβο, που εμείς το κάναμε, και είναι ένα μέρος της κριτικής μας. Δηλαδή το μείγμα της πολιτικής μας, πόσο λέμε το θετικό μας πρόσημο, το θετικό μας πρόγραμμα, πόσο επενδύουμε στο... πρόβλημα. Εκεί κάναμε λάθος. Είναι από τα πράγματα που πρέπει να ομολογήσουμε», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ταυτόχρονα επέμεινε στα σενάρια φοροεπιδρομής που διατρανώνουν στελέχη της αντιπολίτευσης και ειδικότερα στις αυξήσεις φόρων στα μερίσματα. «Η Αριστερά παραδοσιακά θέλει άλλο μείγμα πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Εμείς το έχουμε πει ότι θα αυξηθούν από το 5% στο 10%. Προφανώς γίνεται και για συμβολικούς λόγους».