Για την απόλυτη σύγχυση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εισφορές και την ασφαλιστική ικανότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, κάτι που είναι φυσικό επακόλουθο της έλλειψης συγκροτημένου προεκλογικού προγράμματος, μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Χατζηδάκης αναρωτιέται αν είναι απύθμενο θράσος ή απίστευτη σύγχυση τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να ισχυρίζεται ότι άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα μείνουν ανασφάλιστοι και χωρίς υγειονομική περίθαλψη. «Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Ήδη από το 2022 πέρασε μια ευνοϊκή, σε σχέση με το παρελθόν, ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με βάση την οποία μπορούν να έχουν τη λεγόμενη ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή πρόσβαση σε υπηρεσίες διαγνωστικών κέντρων και άλλες συνταγές, εάν έχουν πληρώσει τις εισφορές υγείας μόνο του προηγούμενου έτους. Η ρύθμιση αυτή ανανεώθηκε και το 2023. Πριν από αυτή τη ρύθμιση, με όλες τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, για να έχει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας ασφαλιστική ικανότητα έπρεπε να έχει πληρώσει τις εισφορές υγείας όλων των προηγούμενων ετών. Σημειώστε, επίσης, ότι η ρύθμιση αυτή δεν επηρεάζει καθόλου τη δωρεάν πρόσβαση σε δημόσια νοσοκομεία που παρέχεται ούτως ή άλλως» γράφει ο κ. Χατζηδάκης. 

Ο Κωστής Χατζηδάκης απευθύνει τέσσερα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πρώτον, είναι ευνοϊκότερη ή όχι η ρύθμιση του 2022 και του 2023 για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Δεύτερον, αν προξενούσε κάποιο πρόβλημα, γιατί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ -ή έστω κάποιος άλλος- δεν το είχε εντοπίσει από πέρσι, καθώς η ρύθμιση αυτή από τότε είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται; Φέτος το θυμήθηκαν; Τρίτον, ακόμα περισσότερο, εάν ισχύει η τωρινή τους κριτική, γιατί πέρσι στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει υπέρ της σχετικής ρύθμισης που τώρα κατακεραυνώνει; Τέταρτο και κυριότερο ερώτημα: σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτρέπει στον εαυτό του να κατεβαίνει σε αυτό το επίπεδο, προκαλώντας καγχασμούς σε όλους εκείνους που γνωρίζουν έστω στοιχειωδώς το ζήτημα;»

«Αυτό όμως που πάντοτε εκπλήσσει είναι το απύθμενο θράσος του ΣΥΡΙΖΑ! Είχε ψελλίσει, άλλωστε, κάτι σχετικό ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε προχθεσινή, τηλεοπτική του συνέντευξη. Εκτός αν δεν είναι θράσος και είναι απόλυτη σύγχυση της νέας ηγετικής ομάδας που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!» καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.