Την δική της άποψη για τα προβλήματα που προέκυψαν με την Τράπεζα Θεμάτων έδωσε η Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, για «σκοτεινούς εγκέφαλους» που προσπάθησαν να προκαλέσουν χάος έκανε λόγο η υποψήφια βουλευτής ΝΔ και πρώην Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων.

«Σκοτεινοί εγκέφαλοι, αρρωστημένα μυαλά, αποφάσισαν να προσπαθήσουν να προκαλέσουν μια αναστάτωση, ένα χάος στη χώρα. Δεν το πέτυχαν», είπε, μιλώντας στο MEGA.

«Παρά το γεγονός ότι ήταν μεγάλο χτύπημα, άντεξε η χώρα, άντεξε το σύστημα, το κρίνω εκ του αποτελέσματος με την έννοια ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις της γ’ Λυκείου. Δεν ξέρω αν είχε πολιτική στόχευση, τα θύματα ήταν τα παιδιά μας».

«Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα, είναι για το έλλειμμα ομοψυχίας που υπήρξε. Θλιβερό ότι δεν υπήρξε ομόφωνη καταδίκη από τα κόμματα, δεν ακούσαμε μια ξεκάθαρη καταδίκη», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι παρόμοιες επιθέσεις, μικρότερου μεγέθους, συμβαίνουν καθημερινά αλλά αποκρούονται.

«Ήταν πρωτοφανές, η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στα χρονικά. Υπήρχαν φίλτρα, αν δεν υπήρχαν, δε θα μιλήσουμε για ολοκλήρωση των εξετάσεων. 9 στα 10 σχολεία δώσανε εν τέλει εξετάσεις».

Σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η ίδια τόνισε ότι το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων είναι τελείως διαφορετικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να πληγεί.

«Πλούσια προεκλογική περίοδος»


Αναφερόμενη στην προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει, η υποψήφια με τη ΝΔ βουλευτής, τόνισε:

«Αποκαλύπτονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τις προθέσεις τους. Η ΝΔ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει ένα πλήρες, κοστολογημένο, ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται για το ποιος θα βάλει περισσοτέρους φόρους».

Διαβάστε περισσότερα για