Άγχη, προβλήματα και ευθύνες. Αυτά κληρονόμησε η γενιά μου δυστυχώς. Σήκωσε στην πλάτη της βάρη που δεν της αναλογούσαν και κλήθηκε να διαχειριστεί ένα δυσοίωνο μέλλον. Ένα μέλλον που οι αλλεπάλληλες κρίσεις δυσχέραναν ακόμη περισσότερο.

Είδαμε φίλους μας να αναζητούν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, συνομηλίκους μας να εγκαταλείπουν την ιδέα της οικογένειας, τη γενιά μας να απελπίζεται και να οδηγείται σε συνεχόμενα αδιέξοδα.

Αυτό που την πλήγωσε περισσότερο είναι ότι αναποτελεσματικές κυβερνήσεις με οπισθοδρομικές πολιτικές, της στέρησαν τα εφόδια -μα πάνω από όλα- το δικαίωμά να κάνει όνειρα για το μέλλον και να προκόψει στο τόπο της.

Κυρίως, όμως, η ελπίδα των νέων ξεθώριαζε κάθε φορά που μία βαρύγδουπη εξαγγελία δεν γινόταν πράξη. Πρακτική που ήρθε να αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας προτεραιότητα στα προβλήματα των νέων. Ανοίγοντας «κανάλια» επικοινωνίας με νέους επαγγελματίες, εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους. Δίνοντας τους χώρο για να εκφραστούν και προτάσεις για να επεξεργαστούν από κοινού. Προτάσεις που αργότερα έγιναν νόμοι του κράτους μας.

Είναι η πρώτη φορά που οι δεσμεύσεις μιας Κυβέρνησης τηρούνται, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των νέων, αλλά και τις φιλοδοξίες τους. Βάζοντας τους στο τιμόνι της χώρας.

Με εφαρμόσιμες και κοστολογημένες πολιτικές που αλλάζουν τη ζωή μας, όπως είναι το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που προσδοκά να λύσει το στεγαστικό ζήτημα των νέων. Ζήτημα που είναι προϋπόθεση για να σταθούν στα πόδια τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τους νέους στο επίκεντρο, πάλεψε για αυτούς, πίστεψε σε αυτούς και τους έδωσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναπτύξουν τις ικανότητες τους.

Με το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» για την ενίσχυση των εισοδημάτων 100.000 νέων εργαζόμενων και την παράλληλη μείωση της ανεργίας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και με τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε προσιτή την αγορά εργασίας για τους νέους ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή, αύξησε τρεις φορές τον κατώτατο μισθό, φτάνοντας τον στα 780 ευρώ. Στόχος είναι να πάει, μέσα στην επόμενη τετραετία στα 950 και ο μέσος μισθός στα 1.500.

Ταυτόχρονα, θα διατεθούν 1,8 δισ. ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους έως 39 ετών για τη Νέα Στεγαστική Πολιτική «Σπίτι μου» με φθηνά στεγαστικά δάνεια, προσιτά ρυθμιζόμενα ενοίκια και παροχή δωρεάν στέγης σε ευάλωτους πολίτες και οικογένειες.

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις για τους νέους ανθρώπους με μεθοδικότητα, συνέπεια και ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα.

Στις 25 Ιουνίου, η κάλπη θα είναι πάλι ίδια. Και θα γεμίσει με ψήφους της γενιάς μου. Ψήφους εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το όραμα. Ψήφους που θα του δώσουν ισχυρή εντολή να προχωρήσει πιο σταθερά, πιο τολμηρά μπροστά. Να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε και να κάνει κάθε νέο και νέα περήφανους για τον τόπο τους.

* Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ