Αστείρευτη πηγή fake news αποδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας και αδιόρθωτος συνάμα μιας και η ήττα με 20 μονάδες διαφορά δεν έδωσε κανένα απολύτως μάθημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως είναι γνωστό όταν δεν διδάσκεσαι από τα λάθη σου είσαι καταδικασμένος να τα επαναλάβεις. Ο συγκεκριμένος θα το μάθει αυτό με οδυνηρό τρόπο στις 25 Ιουνίου οπότε και θα αναγκαστεί σε υποχρεωτική «συνταξιοδότηση».

Κατά την επίσκεψή του στην ΕΥΔΑΠ μην έχοντας κάτι ουσιαστικό να ανακοινώσει στους εργαζομένους επανέλαβε όλα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας της Κουμουνδούρου ξεκινώντας από το αγαπημένο του θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως εισήγαγε και ένα νέο αφήγημα στον προεκλογικό του λόγο: ότι δήθεν στις δεύτερες κάλπες, που είναι οι πιο κρίσιμες, «δεν κρίνονται κόμματα και πρόσωπα, αλλά κρίνονται οι ζωές μας. Το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει έχει να κάνει με ποιο πρόγραμμα και ποιο σχέδιο θα κυβερνήσει».

Δηλαδή ο ίδιος δεν θα είναι πρωθυπουργός αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και βγει πρώτος; Τα στελέχη του που δείχνουν αδυναμία να συνεννοηθούν στα απλά δεν θα αναλάβουν θέσεις διοίκησης; Εκτός και αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αναθέσει τη διακυβέρνηση σε άλλους για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά του.

Θυμίζοντας και πολιτικάντη του παρελθόντος δεν αντιστάθηκε να υποσχεθεί και προσλήψεις, σε έναν ακόμα τομέα, αυτήν τη φορά στην ΕΥΔΑΠ ενώ την ώρα που αποκαλύπτεται ένα σχέδιο φοροεπιδρομής με αριστερή υπογραφή επιχείρησε να παρουσιάσει τη ΝΔ ως κυβέρνηση αύξησης των φόρων κάνοντας ότι δεν θυμάται τη μείωση 50 φόρων:

Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στη
-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, ενώ η προεκλογική δέσμευση ήταν για μεσο-σταθμική μείωση 30%.
-Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% στο 9%.
-Μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από 29% στο 22%.
-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, καθώς από την 1η Ιανουαρίου επεκτείνεται και στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
-Μείωση του συντελεστή παρακράτησης φόρου για τα μερίσματα από 10% στο 5%.
-Μείωση της προκαταβολής φόρου για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα από το 100% στο 55% και για τα νομικά πρόσωπα από το 100% στο 80%.
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.
-Χαμηλός φορολογικός συντελεστής για όλα τα αγροτικά σχήματα (10%).
-Μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. σε υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών και ροφημάτων, στα εισιτήρια κινηματογράφων, στα γυμναστήρια κ.λπ.
-Παράταση της ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. 6% σε σειρά αγαθών που αφορούν τη δημόσια υγεία.
-Μόνιμη μείωση του Φ.Π.Α. στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές από το 13% στο 6%.
-Μείωση, κατά 50%, του φορολογικού συντελεστή για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, για τα 3 πρώτα έτη λειτουργίας τους.
-Αναστολή του Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομές.
-Παράταση της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

Και λίγο πριν τελειώσει την ομιλία του επιχείρησε να δημιουργήσει και κλίμα τρομοκρατίας μεταξύ των εργαζομένων προειδοποιώντας για το μέλλον με κυβέρνηση ΝΔ, που θα σημαίνει «πιθανές απολύσεις προκειμένου να μπουν ιδιώτες στην ΕΥΔΑΠ» και «σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του νερού».