Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε… φόρα. Με σημαία τον λαϊκισμό και με όπλα τα fake news και την μαύρη προπαγάνδα έφτασε στο σημείο να ανταγωνίζεται τον ίδιο του τον εαυτό. Παράδειγμα τα όσα υποστηρίζει περί δήθεν απ ευθείας αναθέσεις…

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε την Παρασκευή στους Αγίους Αναργύρους και το Χαϊδάρι ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αναφέρθηκε και πάλι στα περί δήθεν απευθείας αναθέσεων από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και τι έκανε; Ανέβασε το κατά ΣΥΡΙΖΑ, ποσό των 10 δισ. ευρώ στα 15 δισ. ευρώ. Έτσι απλά. Όπως έτσι απλά υπόσχεται πως θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που αγγίζει τα 83 δισ. ευρώ. Άλλωστε γνωρίζει πως ούτε θα μπει στη διαδικασία να απολογηθεί ούτε και να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

«Είχαμε άδικο που μιλάγαμε προεκλογικά για 10 δισ. απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς από τη ΝΔ» είπε για να προσθέσει ότι «15 ήταν τα δισ. μέσα σε μία τριετία σε ημέτερους».

Δεδομένου ότι υπάρχει χρόνος μέχρι τις εκλογές στις 25 του μήνα ουδείς δύναται να αποκλείσει το ενδεχόμενο το ποσό αυτό ν΄ ανέβει κι άλλο και να πάει για παράδειγμα στα 20 δισ. ευρώ. Να αντικατοπτρίζει και το ποσοστό που έλαβε στις 21 Μαΐου…