Μέσω της λίστας δρομολογείται η τελευταία φάση της εκκαθάρισης στον ΣΥΡΙΖΑ. Μολονότι συνηθίζεται οι εκλογικές λίστες να μην αλλάζουν, το θέμα έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Αλέξη Τσίπρανα μην είναι αρνητικός παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις.

Τα σχέδια της ηγεσίας δεν είναι άγνωστα στο υπόλοιπο κόμμα με πολλά στελέχη να εκφράζουν την αντίθεσή τους κάνοντας λόγο για πρόκληση εσωστρέφειας ενώ άλλοι εστιάζουν στο αντιδημοκρατικό ζήτημα που τίθεται. «Οι υποψήφιοι εκλέχθηκαν με σταυρό. Είναι επιλογή των πολιτών και όχι του όποιου προέδρου. Κάθε αλλαγή στις λίστες σημαίνει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, της βούλησης του λαού» σημειώνεται.

Για τον Αλέξη Τσίπρα πάλι είναι η χρυσή ευκαιρία να ξεφορτωθεί τα βαρίδια. Αλλάζοντας τις λίστες μπορεί να προωθήσει τους εκλεκτούς του αλλά και να στείλει το μήνυμα της αλλαγής που εκείνος θεωρεί ότι αφορά και την εκλογική βάση.

Στο στόχαστρο βρίσκονται στελέχη που έχουν προκαλέσει προβλήματα στο κόμμα με τις θέσεις και τις δηλώσεις τους. Είναι σαφές όμως πως οι ισορροπίες είναι λεπτές και κάθε κίνηση θα πρέπει να είναι πολύ καλά σχεδιασμένη ώστε να μην προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που προσπαθεί να επιλύσει.

Πληροφορίες δεν αποκλείουν οι αλλαγές στις λίστες να είναι πιο διευρυμένες ακόμα και με καραμπόλες με την ελπίδα πως οι ανεπιθύμητοι θα επιλέξουν από μόνοι τους την έξοδο από την πολιτική.

Το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στις αλλαγές, όπως επιθυμεί ο στενός πυρήνας, ή θα ακολουθήσει την πεπατημένη είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες.