Το μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τη φορολογία αλλά και για τα προγράμματα των κομμάτων μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο κ. Ρήγας απάντησε σχετικά με το εάν θα φύγει ο Αλέξης Τσίπρας από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στη περίπτωση που το κόμμα χάσει και πάλι στις εκλογές: «Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι και σήμερα και αύριο πρόεδρος του κόμματος κατά τη δική μας γνώμη ανεξαρτήτως αποτελέσματος». Επιπλέον, ο κ. Πάνος Ρήγας αναφέρθηκε στη συζήτηση για τη φορολογία, λέγοντας πως «δεν είναι κόμμα φορολογίας», όπως λέει η ΝΔ, ενώ μίλησε και για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Ρήγας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα του συστήματος ούτε κόμμα διαμαρτυρίας αλλά έχει πρόγραμμα και είναι εφαρμόσιμο, ενώ μίλησε και για την αποτυχία της απλής αναλογικής.

«Το πρόγραμμά μας υπερασπίζεται όλα αυτά που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία. Θα διεκδικήσουμε και θέλουμε το καλύτερο δυνατό μέχρι τελευταία στιγμή, εξηγώντας το πρόγραμμά μας. Η κάλπη ξεκινά από την αρχή. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να συζητηθούν τα προγράμματα και η ΝΔ αποφεύγει να το συζητάει. Προφανώς εγκλωβιστήκαμε στην απλή αναλογική και απέτυχε και η ίδια η απλή αναλογική. Ευθύνη όμως φέρνουν και τα άλλα κόμματα. Οι συσπειρώσεις πρέπει να υπάρχουν και δεν θέλησαν να υπάρχουν. Δεν θα επιστρέψουμε στην απλή αναλογική. Η άποψη του Γιώργου Τσίπρα ήταν προσωπική. Αυτή η συζήτηση έληξε».