Με τις τοποθετήσεις της, η πρώην υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει συχνά πονοκέφαλο στους συντρόφους της, ενώ η πρωτοκαθεδρία της στην εκλογική της περιφέρεια απειλείται από τη Ράνια Θρασκιά, δημιουργώντας συνθήκες ντέρμπι.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έφερε νέους πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου, όπου βρίσκονται σε απόγνωση. Η ατυχία τους είναι πως εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου, η παρουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα μίντια είναι «πλέρια», με –δυστυχώς για το κόμμα– τραγικά αποτελέσματα. Κάθε μέρα έχουμε νέες «Κατρουγκαλειάδες», με αποτέλεσμα η κατρακύλα της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζεται. Τα κεφάλαια του έργου αυτού είναι πολλά. Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατήγγειλε πάντως πως «τις τελευταίες ώρες διακινείται στο Διαδίκτυο από δεξιά τρολ μια δήλωσή μου περί “αρτιμελούς ΣΥΡΙΖΑ”», υπογραμμίζοντας πως «στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη φράση ειπώθηκε τον Νοέμβριο του 2019… Αξιοποιείται, δηλαδή, το γεγονός της χρήσης μιας λέξης –μεταφορικά ή λανθασμένα– προ τετραετίας και ανάγεται σε ευθεία προσωπική προσβολή εναντίον μου, με σαφή στόχευση».

Πονηρή αοριστία

Το θέμα της φορολογίας, όπου οι αριστεριστικές αστοχίες ήταν πολλές, προσφέρεται άλλωστε. Κάθε μέρα λοιπόν οι «σύντροφοι» δίνουν τροφή με τις ανέκδοτες προσεγγίσεις τους, τα σαρδάμ τους και, πάνω απ’ όλα, το θεσμοθετημένο στην Κουμουνδούρου «ό,τι να ’ναι». Και στο πλαίσιο αυτό ήρθε το «δεν θα σας πω ούτε ναι ούτε όχι» της Κατερίνας Νοτοπούλου στην ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις γονικές παροχές. Η απάντηση αυτή έριξε άπλετο φως –με τον τρόπο της– στο πρόγραμμα του κόμματός της, σε ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς. Ναι, τρομάξατε, αλλά ίσως ανακουφιστείτε αν αναλογιστείτε ότι η νεαρή ψυχολόγος, η οποία ήταν υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τώρα θα είναι απλά βουλευτής.

Τώρα, όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να παραπατά. Οι Βορειοηπειρώτες είναι εξοργισμένοι με τους «ριζοσπάστες» της Αριστεράς. Ο λόγος είναι ότι τις τελευταίες ημέρες οι άνθρωποι της Κουμουνδούρου αντιδρούν με «παράξενο» τρόπο στις πρωτοβουλίες στήριξης και στα ψηφίσματα υπέρ του φυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας. Μετά την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Θεσσαλονίκη Μαζί), της οποίας ηγείται η Κατερίνα Νοτοπούλου, προκάλεσε βάναυσα τον κόσμο. Δημοτική σύμβουλος ονόματι Γλυκερία Καλφακάκου έκανε λόγο, αναφερόμενη στο ψήφισμα του δήμου, για «εθνικιστικές σάλτσες», ακούστηκε να λέει «όχι περισσότερος εθνικισμός» και είπε και άλλα πολλά, τελείως άστοχα. Η Κατερίνα Νοτοπούλου με ανακοίνωσή της λέει μεταξύ άλλων ότι «οι απόψεις που εκφράσθηκαν από τη δημοτική σύμβουλο κ. Γλυκερία Καλφακάκου σχετικά με το θέμα είναι προσωπικές απόψεις της και δεν εκφράζουν ούτε την παράταξη ούτε εμένα. Συντασσόμαστε με το ψήφισμα». Οι Βορειοηπειρώτες όμως άκουσαν.

Μεταγραφική απειλή

Ισως η Κατερίνα Νοτοπούλου να διαπίστωσε ότι η πρωτοκαθεδρία της στην Α΄ Θεσσαλονίκης απειλείται από τη Ράνια Θρασκιά, που είδε την αλήθεια στα μάτια του Τσίπρα. Ντέρμπι και αυτό! Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι μικρή, η δημοσιογράφος ήρθε με τη μία δεύτερη και κέρδισε εξ αρχής πόντους σε όλα τα πεδία. Ισως διότι ο λόγος της απέχει πολύ από αυτόν της Κουμουνδούρου. Η Ράνια Θρασκιά, όπως και η Κατερίνα Νοτοπούλου, μπήκε και αυτή στην 20μελή Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Για να δούμε πώς θα πάει αυτό, δεδομένου ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου έχει ανοίξει μέτωπα. Οπως διαβάσαμε στην εφημερίδα «Μακεδονία», το Σωματείο «Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ» της απέστειλε εξώδικο, καθώς ενοχλήθηκε από αναφορές της του τύπου «οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ, που ξέρετε πολύ καλά ότι έχουν καταδικαστεί αρκετοί από αυτούς». Η ίδια απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο χρόνος όμως που επελέγη να εκφραστεί η ευθιξία της “Συνεργασίας Μετόχων ΟΑΣΘ”, όχι άμεσα μετά την τηλεοπτική εκπομπή αλλά μέσα στην προεκλογική περίοδο, αποδεικνύει την πολιτική της σκοπιμότητα». Eκανε επίσης λόγο για «προσπάθεια πολιτικής στοχοποίησης τόσο δικής μου όσο και του κόμματός μου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Τέλος, εντύπωση είχε προκαλέσει και ο έντονος διάλογος που η Κατερίνα Νοτοπούλου είχε στο χώρο της ΔΕΘ, πέρσι τον Σεπτέμβριο, με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου για τα επεισόδια των ημερών εκείνων στους χώρους του πανεπιστημίου. Αυτό, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην έκθεση.