«Επανεκκινούν οι προεκλογικές μηχανές της Κουμουνδούρου, εκπέμποντας μήνυμα άμεσης ανασύνταξης και ανατροπής των συσχετισμών της 21ης Μαΐου. Στον δρόμο προς τις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάδειξη μίας θετικής προγραμματικής ατζέντας σε αντιδιαστολή με το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Προτάσεις με ευκρίνεια, ταξικό πρόσημο και σαφείς, όπως λένε, διαχωριστικές γραμμές. Άλλωστε, τον τόνο έδωσε ήδη ο Αλέξης Τσίπρας από τις παρεμβάσεις του σε Νίκαια, Κερατσίνι και Δυτική Αθήνα βάζοντας σε πρώτο πλάνο την εργασία, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα ζητήματα της δίκαιης φορολογίας».

Αυτό μας ενημερώνει η εφημερίδα-κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να στείλει μήνυμα πως... γυρίζει! Σύνθημα που εγκρίθηκε και από τον Νίκο Μαραντζίδη καθώς εκτιμήθηκε πως εκπέμπει αισιόδοξο μήνυμα. Τι και αν είχε χρησιμοποιηθεί και το 2019 και ηττήθηκε; Κάποιοι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως πάνε για τη ρεβάνς όταν οι πιο αισιόδοξοι του κόμματος μιλούν για θαύμα αν προκύψει ποσοστό κοντά στο 25% και δηλώνουν ικανοποιημένοι στο ενδεχόμενο που διατηρηθεί το 20%.

Αυτό που δεν γράφει η Αυγή είναι πως οι καθυστερήσεις που καταγράφηκαν με αποκλειστική ευθύνη της ηγετικής ομάδας έχει προκαλέσει κλίμα εσωστρέφειας και ηττοπάθειας. Δεν είναι μυστικό πως ακόμα και υποψήφιοι με πιθανότητες εκλογής κρατούν αποστάσεις την ώρα που ο Τσίπρας ανέβαλε ακόμα και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκείνη που επέβαλε το σιωπητήριο στα στελέχη του κόμματος.

Η εφημερίδα μας ενημερώνει και για την πρόθεση ανάδειξης θετικής προγραμματικής ατζέντας. Προφανώς υπονοεί την εξαφάνιση (εν μέρει) Πολάκη ο οποίος αναπληρώνεται όμως επαρκώς από στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Mega εξαντλώντας τα πολιτικά του επιχειρήματα με το να αποκαλέσει «ψεύτρα και συκοφάντη» τη Σοφία Βούλτεψη.

Αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και από την Εύβοια δεν αντιστάθηκε στη διασπορά ψευδών συνεχίζοντας να επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη για κάτι που δεν είπε και προσεγγίζοντας τους λιγοστούς συμμετέχοντες με αρνητικό τρόπο: αντί να προβάλει το πρόγραμμα του κόμματός του έριξε το βάρος στην επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία απολογούμενος μάλιστα για τα λάθη του. Δεν παρέλειψε να επιτεθεί εκ νέου στις... λοιπές προοδευτικές δυνάμεις που έχασαν την ευκαιρία της απλής αναλογικής. Εν ολίγοις διατηρεί την ίδια φρασεολογία και το μόνο που ίσως έχει αλλάξει είναι το ύφος του.

Με άλλα λόγια, πριν το μελάνι στεγνώσει, το ίδιο το αφεντικό της Αυγής φρόντισε να την διαψεύσει και μάλιστα κατηγορηματικά.