Ο Τσίπρας ο… αντισυστημικός, το παιδί του λαού, που τα συμφέροντα στις εκλογές της 21ης Μαΐου κατάφεραν να τον ρίξουν κάτω, ξανασηκώνεται. Και είναι έτοιμος να πολεμήσει τα συμφέροντα αυτά θέτοντας με τη νέα του προεκλογική τακτική τον λαϊκισμό σε νέες βάσεις.

«Έχει κανείς από εσάς διυλιστήριο; Έχει κανείς από εσάς εταιρεία ενέργειας;» φώναζε στα λιγοστά άτομα που μαζεύτηκαν για να τον ακούσουν στην Εύβοια. Εκεί που ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν πως θα είναι δέκα μονάδες μπροστά εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, τις οποίες επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν μικροκομματικά και με κάθε τρόπο.

«Μας λένε ότι εμείς θα φορολογήσουμε τα διυλιστήρια και τις εταιρείες ενέργειας. Θέλω να σας ρωτήσω: έχει κανείς από εσάς κανένα διυλιστήριο, έχει κανένας από εσάς καμία εταιρεία ενέργειας και φοβάστε μήπως σας φορολογήσουμε; Αυτοί που φοβούνται ότι θα τους φορολογήσουμε, δικαίως φοβούνται» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας με το γνωστό ύφος. Αυτό του εκπροσώπου του λαού.

Βέβαια κανείς δεν τον κατηγόρησε γι’ αυτό που λέει. Αντιθέτως, κατηγορήθηκε για το κρυφό σχέδιο φοροαφαίμαξης που τα στελέχη του αποκάλυψαν, δεδομένου ότι η αύξηση της φορολογίας είναι ο μόνος τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει για να έχει έσοδα ένα δικό του κυβερνητικό σχήμα.

«Να λοιπόν η Ελλάδα των μεγάλων αντιθέσεων, η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Αυτές είναι οι αντιθέσεις, οι αδικίες οι μεγάλες. Σε αυτές τις αδικίες ερχόμαστε εμείς να απαντήσουμε με το πρόγραμμά μας. Λέμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια, πρέπει να φορολογηθούν οι πλούσιοι και όχι να λεηλατούνται οι μεσαίοι και οι φτωχοί με τους έμμεσους φόρους, με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας που δίνει μια… ηρωική μάχη.

Ποιος το λέει αυτό. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, ζαλισμένα από τη συντριπτική ήττα και το ενδεχόμενο επανάληψης των συσχετισμών που αποτυπώθηκαν στην πρώτη κάλπη, αναζητούν αφήγημα. Και μη διαθέτοντας οποιοδήποτε άλλο, το ρίχνουν στον… αγώνα που κάνει για να υπερασπιστεί τον λαό ο αντισυστημικός Τσίπρας.

Το λένε κι άλλοι. Παράδειγμα ας πούμε ο Γιώργος Κύρτσος που σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει για όποιον δεν κατάλαβε:

«Η προσπάθεια Τσίπρα έχει ηρωικό στοιχείο. Αντιμέτωπος με καθεστωτικό, στημένο σύστημα. Κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν σε αυτόν αντί για Μητσοτάκη. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τα δικά τους σε βάρος του. Συνεχίζει σε δύσκολες συνθήκες. Ανεβάστε τον. Βάλτε όρια στο καθεστώς!»