Μετά τις «μάχες των μαχών» που… έδωσε από το 2019 και ήταν για κάθε περίπτωση και με κάθε αφορμή, χωρίς όμως τελικά ουδείς να καταλάβει τι ήθελε να κάνει, ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνεται στη μάχη της… Κρήτης. Για «συμβολικούς» –σύμφωνα με την Κουμουνδούρου– λόγους, όπως αυτή που έδωσε στις Σέρρες, στα Δωδεκάνησα  και στον Πειραιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αλλάξει τις δύο από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος στις δεύτερες κάλπες. Άφησε τις Σέρρες, που δεν πέτυχε την πόλωση μέσα από τον ακραίο λαϊκισμό και την τυμβωρυχία επί της τραγωδίας των Τεμπών που επιχείρησε. Άφησε και τα Δωδεκάνησα όπου υπέστη επίσης δραματική ήττα.

Κράτησε τον Πειραιά, όπου επίσης έχασε σε μια περιφέρεια που είχε επιλέξει, όπως διέρρεαν οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου, για «συμβολικούς λόγους», και βάζει υποψηφιότητα στη Δυτική Αθήνα, στον δυτικό τομέα όπου κατάφερε να καταποντίσει το κόμμα του. Και σε αυτήν την περιφέρεια για συμβολικούς λόγους. Για να εκπροσωπήσει την… εργατιά που του γύρισε την πλάτη αφαιρώντας του 16 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019.

Και ρίχνεται στη μάχη της Κρήτης. Με μια υποψηφιότητα στο Ρέθυμνο. «Για να στηρίξει τον Ανδρέα Ξανθό» λένε και πάλι από το ΣΥΡΙΖΑ. Και για να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος ξαναλένε. Αλλά και για να αναδείξει τη σημασία της Κρήτης. Αυτής που για πρώτη φορά έγινε όλη μπλε.

Που στο Ρέθυμνο για παράδειγμα έχασε 15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019. Και πάνω από 7 χιλιάδες ψήφους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ από πρώτο κόμμα να έρχεται τρίτο, πίσω και από το ΠΑΣΟΚ που εκτινάχθηκε σε σχέση με το 2019. Και το οποίο ουσιαστικά θέλει να… προσπεράσει ο Αλέξης Τσίπρας στις 25 του μήνα.

Για κάποιο λόγο στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η παρουσία Τσίπρα θα αλλάξει τα δεδομένα. Αυτά που δεν άλλαξε σε Σέρρες, Δωδεκάνησα αλλά και στον Πειραιά. Ή μάλλον τ’ άλλαξε προς το χειρότερο. Επίσης, θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το… ισχυρό χαρτί που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς, χωρίς όμως ν αλλάξει ο ίδιος και η τακτική του.

Απλά πετούν μια ρήση περί… μάχης. Όπως αυτή για κάθε νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση την τετραετία που πέρασε. Κάθε νομοσχέδιο και μια μάχη των μαχών. Απλά τώρα επιλέγεται να χαρακτηριστεί ως… μάχη της Κρήτης, αναδεικνύοντας την αδυναμία τους να διατηρήσουν τις διαχωριστικές εκείνες γραμμές που καθορίζουν τα ιστορικά γεγονότα και τα ξεχωρίζουν από τις φάρσες της ιστορίας…