Ο Αλέξης Τσίπρας «γιόρτασε» την 5η Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον εκφράζοντας τις οικολογικές ανησυχίες του. Αυτές που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να γεμίζει αφίσες την Ελλάδα για να προαναγγέλλει τις ομιλίες του παρά τις σχετικές απαγορεύσεις.

«Είναι δυστύχημα που θα καθ’ όλη την περίοδο της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 21ης του Μάη δεν άνοιξε αυτή η συζήτηση. Δεν άνοιξε η συζήτηση ίσως για το πιο κρίσιμο θέμα της επόμενης ημέρας, του αύριο για τον τόπο μας αλλά και για τον πλανήτη», δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, στον Υμηττό.

Δεν άνοιξε η συζήτηση είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε. Ο ίδιος επέλεξε ως σήμα της προεκλογικής καμπάνιας τις «μαύρες αγκινάρες» και όχι για περιβαλλοντικούς λόγους.

Επέλεξε να γεμίσει τη χώρα με αφίσες του. Αυτές που θύμιζαν Ανδρέα Παπανδρέου. Αφισορύπανση εκτός ορίων και εκτός λογικής. Για να πάει ο κόσμος να ακούσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με μια τακτική άλλων δεκαετιών, χωρίς την ίδια όμως ανταπόκριση.

Σε κάθε περίπτωση, οι οικολογικές ανησυχίες του Αλέξη Τσίπρα, όπως και κάθε άλλη ανησυχία του, συνδέονται κυρίως με τις παγκόσμιες ημέρες και τον εορτασμό τους.

ΥΓ: Καταπληκτική η προσπάθειά του να προσδώσει ταξικό πρόσημο και στην ημέρα για το περιβάλλον, αλλά και τι άλλο να κάνει…