Μεγάλη καζούρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υφίστανται από φίλους και ακόλουθους δυο πρόσωπα από τον χώρο της Αριστεράς, που έχουν διακριθεί για τις σκληρές αναρτήσεις τους εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παύλος Πολάκης και Απόστολος Γκλέτσος, μετά τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, έχουν δεχτεί εκατοντάδες δηκτικά σχόλια στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος τούς «γλεντάει» κανονικά, ενώ το πράγμα γίνεται ολοένα και καλύτερο κάθε φορά που προσπαθούν να δικαιολογήσουν το χουνέρι της ήττας του Αλέξη Τσίπρα.
Στον Παύλο Πολάκη, που μέχρι την τελευταία ώρα αμφισβητούσε τις δημοσκοπήσεις, γράφουν μεταξύ άλλων:

«Σύντεκνε, τον ήπιαμε», «Να έρθεις να πάρεις τις πίτσες, Παυλάρα, σήμερα ντιλίβερι δεν έχει», «Η Κρήτη μπλε, μήπως ονειρεύομαι;», «Ποια νίκη, ρε νούμερο; Ξεφτιλίσατε την αριστερά με εσένα, κλόουν. Τσίρκο, ε, τσίρκο», «έφαγες 20 πόντους, γιδοβοσκέ, τραμπουκοκωλόβλαχε», «Μεγάλος κρότος, Παυλάρα», «Μπορείς να κάνεις καριέρα κλαριτζή, βάρα το κλαρίνο, Παύλο», «εσύ, ο Παππάς, ο Τσίπρας και η στροφή προς τα δεξιά είστε το πρόβλημα και τα βαρίδια. Πρέπει να κάνετε στην άκρη, αλλιώς σύντομα έχουμε τελειώσει», «Φέρεις μεγάλη ευθύνη για το χαμηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ με τις μακακίες που λες...», «Ξαμολήσου, ντόπερμαν, και όποιον πάρει ο χάρος. Ξέσκισέ τους...», «Εγώ θα χρησιμοποιήσω τη φράση του Γιώργου Τσίπρα: σας φτύνουν, δεν βρέχει», «Πάμε και πετάμε τζάμπα την ψήφο μας και εσείς τον χαβά σας», «Παύλο, έλα με φόρα», «Σιγά, ρε νταή, όλοι σας και μόνος μου. Τι είναι αυτά, μαγκιές του κώλου», «Άσε μας, κουκλίτσα μου, που την έχεις δει και ως αρχηγός. Μια από τις αιτίες της ήττας είσαι εσύ...»

Ο Απόστολος Γκλέτσος, που επίσης δεν έχει χωνέψει το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, την έπεσε στο ΚΚΕ σε κάποια ανάρτησή του, γράφοντας: «και τώρα, σύντροφε Κουτσούμπα, που θα φτιάξει το μητσοτακέικο σύνταγμα και θα σε βγάλει παράνομο, ετοιμάσου να βγούμε στο βουνό», εισέπραξε δεκάδες ειρωνικά σχόλια.

Μεταξύ άλλων του γράφουν:

«Τη συντρόφισσα Τζάκρη σκέφτομαι, Αποστόλη, που θα πρέπει να τρέχει στην Γκιώνα αχτένιστη με τις Louboutin γόβες και τις Hermes τσάντες», «Γκλέτσο, είσαι για τα πανηγύρια», «Στα βουνά, αδελφές μου, στα βουνά», «ψησταριά να μην ξεχάσεις να πάρεις, να ψήνετε ψάρια με τα συντρόφια στα βουνά», «Υπάρχουν και νησιά, τα βουνά είναι για παλικάρια».

Σε άλλη ανάρτηση του Γκλέτσου, με την οποία ισχυρίζεται πως «θα σας λιώσει έναν έναν ο Μητσοτάκης με την παντοδυναμία του», ο κόσμος του γράφει:

«άλλη μια απόδειξη ότι είσαι εντελώς βλάκας. Στην επόμενη τετραετία θα βρίσκεστε στο 8% να το θυμάσαι», «Α, καλά, δεν πας καθόλου καλά, έχεις ξεφύγει...», «Συνέχισε να τρομοκρατείς, Αποστόλη. Τα ίδια λέγατε το 2019...», «Άλλη μια απόδειξη ότι είσαι λίγος», «Με τον Αλέξη και τα ληγμένα ναρκωτικά πόνταρες σε ψωράλογο, μουρλοκακομοίρα…», «Με αυτές τις ρητορικές μα@@@κίες, αγαπητέ, πατώσατε, με τις ίδιες θα βλέπετε την πόρτα της Βουλής απ’ έξω», «Αν δεν είναι από φάρμακα αυτά που λες, κόψε αυτά που πίνεις...», «Λες μπούρδες, Αποστόλη», «Πάλι έπιασες τα τσίπουρα από νωρίς;», «Νομίζω αν είχες ένα κοπάδι γίδια θα ήσουν καλύτερος. Αφού βλέπεις δεν σε βγάζει το όνειρο, τι το παλεύεις;»