Συνομιλώντας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να δήλωσε με βεβαιότητα ότι το σημερινό πολιτικό σκηνικό δεν θα αλλάξει το βράδυ των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Νέα Δημοκρατία θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία της, παρά τις όποιες μικρές απώλειες, και η Κεντροαριστερά θα αντιληφθεί ότι οφείλει να αναζητήσει συνολικά και όχι μεμονωμένα διέξοδο από το τέλμα.

Στον προβληματισμό των στελεχών ότι «το παιδί δεν τραβάει και μας βυθίζει στην άβυσσο και την πολιτική ανυπαρξία», ο πρώην πρωθυπουργός συνέστησε υπομονή και όχι εσωστρέφεια. Ολα τα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος στο διάστημα μετά τις εκλογές και αφού αναλυθεί το ποσοστό που θα «γράψει» το κοντέρ της Κουμουνδούρου. Πάντως, όλη αυτή η νέα εσωτερική αναταραχή ουδόλως επιδρά και επηρεάζει τον πρόεδρο Στέφανο, ο οποίος μάλλον το διασκεδάζει και συνεχίζει απτόητος την (ακρο)δεξιά στροφή του κόμματος.

Εκνευρισμός

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο… Δεν υπάρχει ανάγκη να απαντήσω, όταν βλέπετε μπροστά σας τον πρόεδρο του κόμματος με το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο έχει επιλέξει βάσει του κόμματος. Εκεί να επικεντρωθείτε, εκεί είναι το μέλλον του κόμματος, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, γεια σας!», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πετώντας το ακουστικό αποχώρησε από την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου το Σάββατο πρωί. Η ερώτηση που τον εκνεύρισε αφορούσε τις δηλώσεις Σπίρτζη - Οικονόμου, οι οποίοι διαφώνησαν με την έκφραση του προέδρου Στέφανου «οι υπουργοί σκοτώνουν παιδιά». Η αλαζονική στάση του πρόεδρου Στέφανου είναι ενδεικτική της όλης συμπεριφοράς που κομίζει ο ίδιος στην πολιτική που ασκεί: Λέω ό,τι θέλω να πω εγώ γενικόλογα, δεν δέχομαι ερωτήσεις, δεν απαντώ σε τίποτα, πάω να κάνω ένα ΤikΤok με τη Φάρλι γιατί αρέσει στα δεκαεπτάχρονα και παίρνω πολλές καρδούλες.