Ο Χρήστος Σπίρτζης συνεχίζει τα δηλητηριώδη καρφιά του κατά του Στεφάνου Κασσελάκη, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι μεταλάσσει ραγδαία το κόμμα σε ένα απολιτίκ και λαϊκίστικο μόρφωμα, με το οποίο δεν νιώθουν άνετα τα περισσότερα στελέχη της Κουμουνδούρου. Σε αυτό το πλαίσιο ουσιαστικά προειδοποίησε τον πρόεδρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν μπορεί να υιοθετεί συνθήματα τύπου πατρίς - θρησκεία - οικογένεια.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε την ενόχληση του για τη ραγδαία αλλαγή του κόμματος αναφέροντας ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίζεται με αρχές και αξίες της Νέας Δημοκρατίας: «Νομίζω ότι η δική μας παράταξη, γιατί όλοι εδώ πέρα έχουμε μια πορεία και μια ιστορία, έχει πολλά πλεονεκτήματα και τα κυρίως πλεονεκτήματα που έχει είναι στα οράματα και στις ιδέες της, σε σχέση με την ΝΔ και την συντηρητική παράταξη» τόνισε, μιλώντας, στην ΕΡΤ, αναφέροντας επιπλέον: «δεν χρειαζόμαστε να ακολουθούμε δρόμους και μονοπάτια που παραδοσιακά τα ασκεί η ΝΔ», ρίχνοντας ανοιχτά τα καρφιά του κατά του Στέφανου Κασσελάκη. 

Σε αυτό το πλαίσιο ρωτήθηκε αν εννοεί τα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» του Στέφανου Κασσελάκη με τον ίδιο να απαντά ότι η υιοθέτηση αυτού του συνθήματος είναι λαϊκισμός και στον ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζουν διαφορετικές ιδεολογικές αξίες: «εννοώ και αυτά και τον λαϊκισμό και ένα άλλο τελείως διαφορετικό στυλ πολιτικού διαλόγου που δεν πολιτικός διάλογος, που στοχοποιεί τους πολιτικούς αντιπάλους σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο, που έχει χρησιμοποιήσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θέλω να να πω ότι δεν ταιριάζει αυτό το στυλ στην δική μας παράταξη».

Ρωτήστε τον κύριο Κασσελάκη 


Ωστόσο ο πρώην υπουργός συνέχισε τα καρφιά του, αναφέροντας ότι το κόμμα δεν λειτουργεί με συγκροτημένο τρόπο καθώς ο πρόεδρος εκφράζει απόψεις δίχως να ρωτά τα αρμόδια όργανα. Παράλληλα οριοθέτησε τα ιδεολογικά όρια του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όπως τα βλέπει ο ίδιος:  «Εμείς, στην καρδιά μας έχουμε άλλα τρίπτυχα: έχουμε το εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση, έχουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε την μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» τόνισε και παρατήρησε ότι «νομίζω ότι αυτά θα λυνόντουσαν αν είχαμε πιο συχνές συνεδριάσεις, μια πολιτική λειτουργία πιο συγκροτημένη».

«Αυτές που λέω είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε με απόλυτο τρόπο, ενώ σε ερώτηση για το εάν διαφοροποιείται ο Στέφανος Κασσελάκης από αυτές, απάντησε ότι «αυτά ρωτήστε τον κύριο Κασσελάκη», δείχνοντας την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των περισσότερων στελεχών του κόμματος με τον νέο πρόεδρο. Τέλος ξεκαθάρισε ότι «Προφανώς δεν έχουμε υιοθετήσει το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και μάλιστα με την ιστορική βαρύτητα». Είναι πλέον φανερό και στον τελευταίο αδαή από πολιτική ότι τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αισθάνονται άνετα με τις απόψεις του προέδρου τους και ότι το κόμμα είναι ένα καζάνι που βράζει και προφανώς θα εκραγεί μετά τις ευρωεκλογές. Διότι ο Στέφανος είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει ένα lifestyle μόρφωμα δίχως σαφείς ιδεολογικές αναφορές.