Για τα συνεχόμενα «φάλτσα» του Στέφανου Κασσελάκη μίλησε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζηςο οποίος βλέποντας έντρομος την όλο και μεγαλύτερη επιρροή που έχουν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Ευάγγελος Αντώναρος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το  κόμμα δεν πρόκειται να γίνει καραμανλικό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει καραμανλικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένο πολιτικό εύρος, ιδεολογικό εύρος. Επομένως, το λέει το καταστατικό του είναι από το δημοκρατικό Κέντρο, την σοσιαλιστική Αριστερά, την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την οικολογία, την ευρωπαϊκή Αριστερά, τη ριζοσπαστική Αριστερά» είπε σε συνέντευξη του στο OPEN και πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης οφείλει να το σεβαστεί. «Υπάρχουν πολλές στιγμές και τότε διαφοροποιούνται πιθανά κάποια στελέχη που φαλτσάρει λίγο» σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζη.

Για τις φωνές περί διαγραφής του που ακούστηκαν όταν αποδοκίμασε τη δήλωση Κασσελάκη ότι θα «ξεσκίσει» όποιον βάλλει κατά των γιατρών του ΕΣΥ ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε: «Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν το λέω σημειακά, είναι γενική αρχή αυτή» 

«Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Οικονόμου και τον κ. Αντώναρο. Θα σας πω, όμως, με τι θα ασχοληθώ. Όταν λέγονται τέτοια πράγματα, νομίζω ότι ο πρόεδρος μας που έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφορετικότητας και δικαιωμάτων θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να μάθει στους ανθρώπους που είναι κοντά του να ανέχονται σε δημοκρατικά κόμματα τη διαφορετική άποψη».

Για τη δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τα «παγωτά που σκοτώνουν», ο πρώην υπουργός είπε ότι «νομίζω ότι αν τον συμβούλευσε ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος τον πρόεδρο μας να έχει μια τέτοια επικοινωνιακή τακτική, στο πρώτο εγχείρημα απέτυχε».