Χωρίς ίχνος και διάθεση αυτοκριτικής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί απρόκλητα τη Νέα Δημοκρατία για το ατόπημα της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Μαρινάκης μιλώντας στην εκπομπή LiveNews του MEGA συνέχισε να εμπαίζει τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, φλερτάροντας με το ακροδεξιό ακροατήριο και ανακάλυψε ένα νέο αφήγημα για να δικαιολογήσει την στάση της ΝΔ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε μία προκλητική ανακοίνωση .
Αναφέρει ειδικότερα ότι αυτό το «νέο αφήγημα» είναι ότι «η κυβέρνηση στηρίζει μεν απόλυτα την Συμφωνία, αλλά δεν φέρνει τα τρία μνημόνια στη Βουλή προς ψήφιση γιατί… δεν είναι η κατάλληλη ώρα». «Ξεστόμισε μάλιστα πως μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης θα φανούν ως… επισπεύδοντες φέρνοντας τα μνημόνια για ψήφιση…», προσθέτει. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχολιάζει ότι «η αναβλητικότητα του κ. Μητσοτάκη και η προσπάθεια του να μην δυσαρεστήσει την ακραία δεξιά έχει πλέον κουράσει». «Ας πάρει μια ξεκάθαρη θέση με γνώμονα όχι τα μικροπολιτικά του συμφέροντα, αλλά το καλό της χώρας. Κι ας σταματήσουν να πορεύονται με ψέματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλα... αφηγήματα
Προφανώς η λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε μόνο στην τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά επεκτάθηκε, ως συνήθως σε όλο το φάσμα της πολιτικής επικαιρότητας, υποστηρίζοντας πως «Για «ψέματα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και σε σχέση με όσα είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «υποστηρίζοντας πως η ελληνική οικονομία είναι ‘ισχυρή και ανθεκτική'». Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επί της οικονομίας ότι «με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είναι 21η στην Ευρώπη σε ανάπτυξη της 4ετιας 2019-2023 με ανάπτυξη 5,8%, ήτοι 1,4% κατ' έτος» και επίσης ότι: «Σύμφωνα με την έρευνα συνθηκών διαβίωσης της Eurostat το 68% των Ελλήνων απαντά ότι τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα/δύσκολα που έναντι 19% του μέσου όρου της ΕΕ. Οι πραγματικοί μισθοί, σύμφωνα με την τελευταία χειμερινή έκθεση της Κομισιόν έχουν υποστεί πραγματική μείωση 6,7% το 2022 και θα φθίνουν έως το 2025, με τάση να εκμηδενιστούν το 2026».