Ο «θιασάρχης» Στέφανος Κασσελάκης του περιοδεύοντος (με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο) θιάσου του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ακόμη υπαίθρια παράσταση, αυτή τη φορά στο Βόλο, μίλησε για «ψηφοδέλτιο μισαλλοδοξίας» της ΝΔ. Προφανώς παρέβλεψε ότι εντός του πολιτικού mall που διευθύνει, εκτός από το δικό του «μαγαζάκι» λειτουργούν και τα «μαγαζάκια» του Πολάκη, της Γεροβασίλη, του Φάμελλου και του «αφανούς» βασικού μετόχου Αλέξη Τσίπρα: όλα μισαλλόδοξα από… συστάσεως του Ελληνικού κράτους για να μη ξεχνάμε τον Παπαγγελόπουλο. 

Ως εκ τούτου όταν κατηγορεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για «μισαλλοδοξία» οφείλει αν μη τι άλλο να κοιτάξει ποιοι κάθονται στην «καμπούρα» του επιδιδόμενοι εκ του ασφαλούς στο ευγενές σπορ της διασποράς του μίσους εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς. 

Δεν έχουν περάσει χρόνια από τότε που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εθνο-λαϊκιστές ΑΝΕΛ είχαν επικηρύξει στην κυριολεξία όσους αντιστέκονταν στο «ηθικό πλεονέκτημα» της πολακικής αντίληψης για τη δημοκρατία. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει το ελαφρυντικό ότι, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ιδιαίτερα μαθήματα δημοκρατίας εκείνος έβγαζε χρήματα στην Αμερική έχοντας προαίσθημα ότι σύντομα θα του χρειαζόντουσαν για να μπορεί να τα δανείσει στην «ΑΥΓΗ». 

Τέλος πάντων η θρασύτητα συγκαταλέγεται μεταξύ των εννοιών που έχουν και το αντίστοιχο τίμημα για όσους την αποδέχονται: εν προκειμένω όλους αυτούς τους κλακαδόρους που τρέχουν πίσω του προκειμένου να θαυμάσουν την… ευρυμάθεια και το πολιτικό του εκτόπισμα. 

Μακροπρόθεσμα, όμως, έρχονται και οι συνέπειες για τύπους σαν τον Κασσελάκη, που ενώ δεν έχει συνεισφέρει τίποτα στην κοινωνία αισθάνεται ότι του χρωστάμε κάτι, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι τον έφεραν «αδασμολόγητο» από την Αμερική για να μας πουλήσει εξυπνάδες δίκην αμερικάνικου ανεκδότου.

«Ποτέ μην κοιτάτε τα τρομπόνια», είχε πει ο διάσημος συνθέτης Ρίτσαρντ Βάγκνερ, γιατί «παίρνουν θάρρος». 

Ασφαλώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει θάρρος, αλλά διαθέτει πλεόνασμα θράσους που δεν οφείλεται στα τρομπόνια αλλά στον τραμπισμό ως ανώτατη μορφή του τραμπουκισμού.