Αίσθηση στα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει το τροχόσπιτο του Στέφανου Κασσελάκη, με το οποίο περιοδεύει στην επικράτεια, προκειμένου να προωθήσει το κόμμα του στις Ευρωεκλογές. Ο λόγος είναι επειδή το branding που έχει ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει παραγκωνίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο τροχόσπιτο, το οποίο λειτουργεί ως ένα κινητό βάθρο, το οποίο στήνεται σε πλατείες ανά την επικράτεια και από εκεί μιλά ο Στέφανος Κασσελάκης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος, κοσμείται κυρίως από το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και το προεκλογικό σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ, «καλύτερη ζωή τώρα». Το «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» αναγράφεται κάτω και αριστερά -όπως το κοιτά κανείς- από το προεκλογικό σλόγκαν, με αρκετά μικρότερα γράμματα, ενώ ο λογότυπος του κόμματος δεν υπάρχει πουθενά.

Οι κακές γλώσσες ήδη κάνουν λόγο για μια συνειδητή απόκρυψη του ονόματος του κόμματος, καθώς στο σημείο που βρίσκεται όταν υπάρχει συγκεντρωμένος κόσμος, δεν φαίνεται ποτέ. Το μόνο που βλέπει κανείς ξεκάθαρα, είναι το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και το μισό προεκλογικό σλόγκαν. Προφανώς, αναγράφεται το «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» με μικρά γράμματα, αλλά σε σημείο που στις συγκεντρώσεις δεν φαίνεται ποτέ, για το «ξεκάρφωμα». Με αυτόν τον τρόπο, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάτι να απαντήσει, στις αναμενόμενες «γκρίνιες» των στελεχών του κόμματος. Μπορεί πλέον κάλλιστα να αποδώσει την απόκρυψη του ονόματος του κόμματος σε «μη σωστά μελετημένη τοποθέτηση». Αλλά -μάλλον- ουδείς ξεγελιέται.

Θα αλλάξει τελικά το όνομα του κόμματος;

Τα σενάρια που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να επιχειρήσει να αλλάξει όχι μόνο το λογότυπο, αλλά ακόμη και το όνομα του κόμματος, δεν είναι καθόλου φρέσκα. Τουναντίον, ακούγονται από την πρώτη στιγμή. Η συγκεκριμένη κίνηση, δείχνει απλώς να τα επιβεβαιώνει. Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να δείξει και με αυτόν τον τρόπο, ότι «το αστέρι της μαρκίζας» είναι αυτός. Σύμφωνα με το σενάριο που διακινείται αυτόν τον καιρό, ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να απαλείψει πλήρως το «ΣΥΡΙΖΑ», για να κρατήσει σκέτο το «Προοδευτική Συμμαχία». Κάτι που φαντάζει ως απολύτως λογικό, καθώς η σχέση του Στέφανου Κασσελάκη με την ριζοσπαστική Αριστερά, είναι η ίδια που έχει και ο «φάντης με το ρετσινόλαδο». Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι εξελίξεις αφορούν το επόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -το οποίο δεν θα αργήσει πολύ- και που σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να είναι «ιδρυτικό». Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, κάποιος θα πρέπει να φροντήσει να βρίσκεται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και να έχει και μερικά υπογλώσσια πρόχειρα.