Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, μετά την επιστροφή του από την περιοδεία σε στρατόπεδα και την επιθεώρηση συστημάτων πυρασφάλειας, ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο ενημερώθηκε για την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο με το χορό του Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση ενώ η Ελλάδα θρηνούσε τους δύο αξιωματικούς που χάθηκαν στη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε ήδη από το Σαββάτο ενημερωθεί τηλεφωνικά ενώ βρισκόταν σε αποστολή και τότε συμφωνήθηκε η συνάντηση για να εξεταστούν οι λεπτομέρειες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η υποψηφιότητα του υφυπουργού έχει κλειδώσει και αναμένονται άμεσα οι επίσημες ανακοινώσεις. Από το Μέγαρο Μαξίμου εξετάστηκε και μια υποψηφιότητα του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου ο οποίος όμως ήταν αρνητικός αφενός διότι –όπως εξήγησε- δεν έχει ολοκληρώσει το έργο του στον δήμο και αφετέρου λόγω του σύντομου χρόνου μέχρι τις κάλπες του Οκτωβρίου.

Το μεσημέρι της Κυριακής για να κλείσει το θέμα ο Γ. Παπανικολάου προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για τον δήμο: «Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού "Η Γλυφάδα μας". Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Σύμφωνα με πληροφορίες βολιδοσκοπήθηκε και η υποψηφιότητα του Γιάννη Κωνσταντάτου, δημάρχου Αργυρούπολης λόγω και της δημοφιλίας του αλλά και αναγνώρισης που απολαμβάνει ως πρόεδρος του ΣΠΑΥ, με τον ίδιο να είναι ευθύς εξαρχής αρνητικός.

Μια υποψηφιότητα Χαρδαλιά θεωρήθηκε αυτονόητη από πολλούς καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που γνωρίζει από αυτοδιοίκηση ως πρώην δήμαρχος, έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και υψηλά ποσοστά θετικής γνώμης ενώ και ο ίδιος είχε αποκαλύψει κατά το παρελθόν την επιθυμία του να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση μέσω της περιφέρειας Αττικής.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στη στάση που θα τηρήσει ο Γιώργος Πατούλης.

Συνομιλητές του επιμένουν πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης δεν προτίθεται να αποσυρθεί και ότι θα συνεχίσει έως τέλους. Επικαλούνται μάλιστα ιδιωτικές συζητήσεις που έχει κάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, συμπληρώνοντας παρόλα αυτά πως «ο χρόνος θα δείξει...». Πληροφορίες θέλουν να έχει εξασφαλίσει και την στήριξη αυτοδιοικητικών.