Εξελίξεις έφερε εν τέλει στη Νέα Δημοκρατία το βίντεο με το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη, αφού πλέον ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, προσανατολίζεται σε στήριξη άλλου προσώπου στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως προκύπτει λοιπόν από κυβερνητικές πηγές, οι αποφάσεις Μητσοτάκη μετά την ενόχληση για το ζεϊμπέκικο του νυν περιφερειάρχη Αττικής εν μέσω πυρκαγιών πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Πατούλης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συγκίνησε Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου και δεν παίρνουν στα σοβαρά την δικαιολογία ότι επρόκειτο για «μία κακή στιγμή». Η συμπεριφορά αυτή θεωρείται απαράδεκτη, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές, και το μήνυμα που μεταφέρουν είναι πως τα μέλη της ΝΔ δεν μπορούν να βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία και να εκ φεύγουν των αρχών της παράταξης.

«Η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λαθος,το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικης»

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση της ομάδας του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη αναζητείται το νέο πρόσωπο που θα λάβει το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια της Αττικής και έχουν πέσει στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη στην Αττική στις εκλογές του Οκτωβρίου και το βάρος δίνεται σε στελέχη που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση και έχουν επιδείξει έργο σε προηγούμενες θέσεις αιρετών.

Ανάμεσα σε αυτά είναι το νυν υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά και του νυν δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου.

Ο 46χρονος Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79%. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (2004-2009).

Ο 55χρονος Νίκος Χαρδαλιάς έχει μακρά εμπειρία στην αυτοδιοίκηση από την οποία προέρχεται. Έχει χρηματίσει Δήμαχος Βύρωνα (με τη στήριξη της ΝΔ) από το 2003 έως το 2014, ενώ από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Παρέμεινε και αυτή την τετραετία Μητσοτάκη υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ την πρώτη τετραετία, διετέλεσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την περίοδο Μαρτίου 2020 - Αυγούστου 2021.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου πέρασε σήμερα νωρίτερα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας το ενδεχόμενο καθόδου του στην περιφέρεια Αττικής. Και αυτό γιατί, όπως έλεγαν αρμόδιες γαλάζιες πηγές, η στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη εξακολουθεί να είναι «στον αέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση Μητσοτάκη-Παπανικολάου έγινε σε εξαιρετικά ζεστό κλίμα και σε αυτή ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να περιέγραψε τις σκέψεις του για το ενδεχόμενο αλλαγής σκυτάλης στην περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε οριστική συμφωνία ή διαφωνία στη συζήτηση, αλλά ούτε και οριστική απόφαση επί του θέματος με τον κ. Παπανικολάου και τον πρωθυπουργό να συμφωνούν να περάσει το Σαββατοκύριακο για την οριστικοποίηση των όποιων εξελίξεων.

Ο κ. Παπανικολάου, άλλωστε, κατελήφθη εξ απήνης με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες έκλεινε υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο του στη Γλυφάδα και δεν είχε σκεφτεί καν το ενδεχόμενο αλλαγής αυτοδιοικητικής «πίστας». Ο 46χρονος Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79%. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (2004-2009).

Μένει να φανεί, αν τις επόμενες ώρες θα «κλειδώσει» η σκέψη καθόδου του στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και ποια θα είναι η στάση του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος συνεχίζει να ανακοινώνει υποψηφίους στον συνδυασμό του

Ίσως και σήμερα να έχουμε εξελίξεις επί του θέματος, ενώ το πιθανότερο είναι την Δευτέρα να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο των αναζητήσεων. δεν αποκλείονται και ραντεβού στο Μαξίμου για να κλείσει το θέμα.