«Θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη» δήλωσε χαρακτηριστικά μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σχετικά με όλα όσα συνέβησαν κατά την παρουσία του την Πέμπτη, στην 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στο Ζάππειο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης στη δήλωσή του αναφέρθηκε σε βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες, απεικονίζοντάς τον να χορεύει ζεϊμπέκικο, και τα οποία έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Στην αρχή της δήλωσής του ο περιφερειάρχης Αττικής εξήγησε: «Χτες παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση τους».

«Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη», τόνισε και καταλήγει, λέγοντας: «Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα».