Τον Δήμο Γλυφάδας επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Γλυφάδας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και ειδικών εργαλείων χρηματοδότησης (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 18,7 εκ. ευρώ. Παράλληλα βρίσκονται στο στάδιο ωρίμανσης σημαντικά έργα και Μελέτες.

Ο κ. Πατούλης είχε θερμή υποδοχή από τον δήμαρχο Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημαντική στήριξη του κ. Πατούλη στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών στο δήμο και συζητήθηκε η πορεία των έργων αυτών που υλοποιεί η Περιφέρεια, με έμφαση σε αυτά που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, στα έργα αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων, σε αυτά που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, την ανέγερση σχολείων, αλλά και με τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

Η επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο 

Παράλληλα ο κ. Πατούλης επιθεώρησε τα ολοκληρωμένα έργα αποχέτευσης όμβριων σε οδούς της περιοχής Τερψιθέας, αλλά και τα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στην Αλ. Παναγούλη. Επιπρόσθετα επισκέφτηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους και εθελοντές των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου αναφορικά με τη σημασία της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού για την ενίσχυση των ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών μας.

Παρόντες κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη, εκτός από τον κ. Παπανικολάου, ήταν οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Π. Δορκοφίκης, Καθαριότητας Α. Καυκά, Διοικητικού και  Δημόσιας Υγείας Β. Μουλακάκης, Εσόδων και Προγραμματισμού Α. Αργυροπούλου, Πόλης και Καθημερινότητας Ι. Σκαλτσάς, Πρασίνου και Δράσεων δήμου για τα αδέσποτα Μ. Μηλιαρέση, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Παππάς, Δ. Χαρίση – Μπίλια, Ε. Καράχου- Σκούταρη και ο Δ. Τσαμπίρας, κ.α.. Παράλληλα, τον περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Μεταφορών και Λιμενικής Πολιτικής Γ. Αδαμοπούλου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Η. Γρηγορίου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μ. Βιδάλη και οι υποψήφιοι με την παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική Κ. Κωσταντής και η Μπ. Αργυράκη, η οποία είναι και νυν δημοτική σύμβουλος, ο διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, κ.α.

Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Γλυφάδας για τις παρεμβάσεις στη διαδρομή ΣΕΦ-Βούλα

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Γλυφάδας, είπε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στον Δήμο Γλυφάδας με έναν εμβληματικό δήμαρχο, τον Γ.
Παπανικολάου, που έχει δείξει έργο το οποίο αποτιμάται από την πλειοψηφία του κόσμου με πολύ θετικό πρόσημο. Είναι αλήθεια ότι η συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα σχετίζεται με έργα που είναι διαδημοτικά, αλλά και με έργα που έχουν τη σφραγίδα και το όραμα του δημάρχου. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το έργο για τα όμβρια ύδατα στην Τερψιθέα, όπου εκεί διαχρονικά υπήρχαν προβλήματα. Πλέον αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με την απορροή».

Συνέχισε, λέγοντας: «Επίσης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε ασφαλτοστρώσεις. Σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για να πραγματοποιηθούν και νέες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια. Με τον κ. Παπανικολάου συζητήσαμε και τη χρηματοδότηση έργων ανάπλασης και προσβασιμότητας καθώς και έργα διαδημοτικά όπως για παράδειγμα η Λεωφ. Ποσειδώνος, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό δρόμο που ασφαλτοστρώνεται και φωτίζεται από την περιφέρεια. Μαζί με τον δήμαρχο θα δούμε και ζητήματα κυκλοφοριακά, τα οποία προκύπτουν λόγω της έντασης της ανάπτυξης που έχει η ευρύτερη περιοχή».

Στο τέλος, κατέληξε: «Ο Δήμος Γλυφάδας είναι από τους πρώτους που στήριξαν το όραμα δημιουργίας της Αττικής Ριβιέρας και αυτό φαίνεται στα έργα που υλοποιεί. Ήδη έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση παρεμβάσεων στη διαδρομή που θα ενώνει το ΣΕΦ με τη Βούλα. Πρόκειται για ένα από τα πλέον εμβληματικά σημεία της Νότιας Αττικής και του Δήμου Γλυφάδας και προφανώς πρέπει να τον συγχαρώ γι’ αυτό. Από την άλλη πλευρά έχουμε έργα τα οποία εξετάζουμε το επόμενο διάστημα όπως σχολεία που προφανώς οι μελέτες ήδη ετοιμάζονται από τον δήμο, γέφυρες και γενικότερα είμαστε σε μία αγαστή συνεργασία. Στηρίζουμε έμπρακτα τον δήμο Γλυφάδας».