Θορυβημένοι εμφανίζονται στο επιτελείο του Γιώργου Πατούλη για το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να αποσύρει τη στήριξή της προς τον Περιφερειάρχη Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Το ζεϊμπέκικο του Γ. Πατούλη σε εκδήλωση στο Ζάππειο και ενώ οι καταστροφικές πυρκαγιές μαίνονταν προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας και πλέον όλα τα ενδεχόμενα, για τις περιφερειακές εκλογές, είναι ανοικτά.

Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου, υπήρξε επαφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, το όνομα του οποίου έχει πέσει στο τραπέζι, προκειμένου να λάβει το γαλάζιο «χρίσμα» για την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, η γραμμή επικοινωνίας με τον δήμαρχο Γλυφάδας παραμένει πάντα ανοιχτή, καθώς θεωρείται από τα πιο αξιόλογα στελέχη στην αυτοδιοίκηση.

Επίσης, ακούγεται και το όνομα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, έμπειρου αυτοδιοικητικού, καθώς είχε διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα επί σειρά ετών. 

Κύκλοι Πατούλη: Δικαιολογημένη η ενόχληση του πρωθυπουργού αλλά...

Άτομα του κύκλου του περιφερειάρχη, που έλαβαν μέρος στη συνάντηση της ομάδας του συνδυασμού Πατούλη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, παραδέχονται ότι η ενόχληση του πρωθυπουργού είναι δικαιολογημένη αλλά επισημαίνουν πως η άρση της στήριξης θα βάλει σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής την τελευταία τετραετία.

«Η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται στις επόμενες ώρες, ενώ το πιθανότερο είναι ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από Δευτέρα.