Τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. 

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα περίπου 69 εκ. ευρώ. Παράλληλα υπάρχουν έργα μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης και έργα που επίκειται η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με το Δήμο συνολικού προϋπολογισμού, περίπου 10 εκ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής βρέθηκε από πολύ νωρίς το πρωί στον Ι. Ν. Αγ. Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας, όπου παρακολούθησε τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου κκ. Γαβριήλ, o οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για όλα όσα κάνει για την Αττική, αλλά και για την εκκλησία. Κατόπιν, μετέβη στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, όπου παρέδωσε στον δήμαρχο Γιάννη Βούρο, ένα ακόμη σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 189 καφέ κάδους, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Επίσκεψη στο δημαρχείο

Κεντρικός σταθμός της περιοδείας του Περιφερειάρχη ήταν το δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Γ. Βούρο, παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου. Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης, επισκέφθηκε τα ολοκληρωμένα έργα που υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ, όπως το Γήπεδο της ΑΕΚ, η υπογειοποίηση της Λεωφ. Πατριάρχου Κωνσταντίνου, το σημείο ανέγερσης του ΚΑΠΗ, έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτηρίων και κατασκευές νέων σχολικών υποδομών, αλλά και παρεμβάσεις για την προστασία και διαχείρισης του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και έργα που βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης, όπως έργα συντήρησης οδοποιίας, αλλά και έργα που πρόκειται να γίνουν άμεσα και αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία και την διαχείριση απορριμμάτων. Επίσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπογειοποιημένη πλέον Λεωφόρο Πατριάρχου Κωνσταντίνου αλλά και στο χώρο ανέγερσης του νέου κτηρίου ΚΑΠΗ στην Λεωφόρο Δεκελείας προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ, ενώ περπατώντας στην λαϊκή αγορά της περιοχής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς και τους πολίτες.

Κατά την επίσκεψή του στα έργα και στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, τον περιφερειάρχη συνόδευαν, εκτός από τον κ. Βούρο, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Δημόπουλος, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σ. Αλυμάρα, για θέματα Υιοθεσιών, Μ. Κουρή, για θέματα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης Περιφέρειας Αττικής, Δ. Αγγελάκη, για θέματα Δ/νσεως Αλιείας και Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής, Γ. Αγγελόπουλος, για θέματα της Δ/νσης Κ.Τ.Ε.Ο., Θ. Κουτσογιαννόπουλος, για θέματα της Δ/νσης Τουρισμού, Φ. Καλογήρου, για θέματα της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού. Το παρόν έδωσαν επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του κ. Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική», Ι. Καλφοπούλου, Ε. Κοντοσταθάκου, Α.Τρανούλη, M. Καλπουζάνη, Ε. Μυγιάκη, Β. Κωνσταντίνου, Σ. Δεμπεγιώτη,Ε. Πικρού Μωραϊτάκη, Π. Ανδρικόπουλος, Π. Γεωργακόπουλος και Δ. Κυριάκος.

Από τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Μ. Κουτσάκης, Σ. Κοσκολέτος, Β. Σπηλιωτόπουλος, Θ. Λέκκας, Χ. Κοπελούσος, Τ. Κωνσταντινίδης, Σ. Αλιφραγκή, Σ. Μπερδέσης, ο γγ του δήμου Γ. Σαραντόπουλος η τοπική σύμβουλος Χ. Δαρσάκλη, ο τέως αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος Η. Ταφας, η πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου Κριστιάνα Καρατζένη, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Αθανασόπουλος, Σ. Βασιλείου, Ι. Γλουκιδέλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Χ. Τομπούλογλου. Η περιοδεία του περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Με τη συμβολή της Περιφέρειας η ολοκλήρωση του γηπέδου της ΑΕΚ

Ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη γόνιμη και δημιουργική συνεργασία με τον δήμαρχο και συνολικά τα στελέχη του δήμου. Μάλιστα, προχωρώντας σε δηλώσεις, είπε: «Με μεγάλη χαρά βρεθήκαμε σήμερα στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Γ. Βούρου, επισκεφθήκαμε εμβληματικά έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην περιοχή, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Κυρίως όμως, η σημερινή συνάντηση αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία για να συζητήσουμε για όλα τα νέα έργα που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και που η Περιφέρεια έχει την πρόθεση να στηρίξει με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά της εργαλεία».

Όπως επεσήμανε: «Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι η κατασκευή του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ είναι πλέον γεγονός, ένα έργο που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ομάδας και χρηματοδότηση και από την Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία και του δήμου. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η υπογειοποίηση της Λεωφ. Πατριάρχου Κωνσταντίνου, ένα εμβληματικό έργο, τόσο για την πρόσβαση στο γήπεδο όσο και για ολόκληρη την πόλη. Παράλληλα, προχωρούμε έργα όπως την κατασκευή του ΚΑΠΗ στην Λ. Δεκελείας και την μελέτη για την γέφυρα Βρυούλων, ενώ προχωρούν τα έργα ασφαλτοστρώσεων και οι μελέτες για την διευθέτηση ρεμάτων που θα συμβάλλουν περαιτέρω στην αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου».

Στο τέλος, ο περιφερειάρχης Αττικής κατέληξε, λέγοντας: «Παράλληλα, παραδώσαμε σήμερα ακόμη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους. Επιπλέον, η καλή μας συνεργασία έχει αποτυπωθεί σε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων με κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσημο για τις ευπαθείς ομάδες. Τον ευχαριστώ λοιπόν πολύ για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια».