Τον Δήμο Βύρωνα επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Βύρωνα κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 14εκατ. ευρώ εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης μετέβη στο Δημαρχείο όπου τον υποδέχθηκε θερμά ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου, τόσο για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όσο και για αυτά που προγραμματίζονται την επόμενη περίοδο. Ακολούθως επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ όπου έχουν ολοκληρωθεί έργα βιοκλιματικής ανάπλασης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους κυρίως για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων μέσω του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, αλλά και τα υπό εξέλιξη οδικά έργα-διάνοιξη οδού στη συμβολή των οδών Τμώλου και Μαγνησίας.

Ο περιφερειάρχης με αφορμή την επίσκεψή του στον Βύρωνα μετέβη και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου παρακολούθησε δέηση στην εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας. Τον υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του Ναού πατέρας Χριστόδουλος, ο οποίος και τον ευχαρίστησε για τη διαχρονική αρωγή του στο έργο της εκκλησίας. Με τον πατέρα Χριστόδουλο συζήτησαν για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Ο κ. Πατούλης τον συνεχάρη για την προσφορά και τη στήριξη σε ευπαθείς ομάδες πολιτών και με την καθημερινή διανομή 160 μερίδων φαγητού. Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι θα είναι στο πλευρό τους για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ενώ αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία της Περιφέρειας και της εκκλησίας για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που έχουν στο επίκεντρο το κοινωνικό έργο. Η περιοδεία του κ. Πατούλη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Ποιοι συνόδευαν τον κ. Πατούλη

Κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Βύρωνα τον περιφερειάρχη συνόδευαν, εκτός από τον κ. Κατωπόδη, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ. Δημόπουλος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Δ. Αγγελάκη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Φαίη Καλογήρου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Μεταφορών Γ. Αγγελόπουλος, η εντεταλμένη σε θέματα Υιοθεσιών Σ. Αλυμάρα, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική», Γαλανοπούλου Χριστίνα, Πανταζή Τζένη, Αγγελίνας Γιώργος, Κοντοσταθάκου Εύα, Μυγιάκη Ευαγγελία, Βρέκου Ματίνα, Καλπουζάνη Μαρία, Τρανούλη Αθηνά, και Ανδρικόπουλος Παναγιώτης.

Οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Κόκκαλης, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Χρήστος Σπυρόπουλος, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Επίσης ο Γώγος Χρήστος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης "Νέα Εποχή Βύρωνα", η δημοτική σύμβουλος Ιουλία Κιούπη, ο Βασίλης Δεμπόνος, υποψήφιος δήμαρχος, ο Μπαντής Μίλτος, πρόεδρος Β3 ΔΕΕΠ και υποψήφιος δήμαρχος, ο Σαργκάνης Νίκος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο Κώστας Βασιλείου, πρόεδρος ΔΗΜΤΟ, μέλη Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη ΔΣ ΔΗΜΤΟ.

Γιώργος Πατούλης: Όταν έχουμε ώριμες μελέτες από τους δήμους, τότε θα προχώραμε γρήγορα στην υλοποίηση έργων

Ο περιφερειάρχης Αττικής, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κατωπόδη στο δημαρχείο Βύρωνα, τόνισε: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα εδώ στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, με τους οποίους εξετάσαμε τα έργα τα που πραγματοποιούνται, εκείνα που πραγματοποιήθηκαν, αλλά κυρίως εκείνα τα οποία με αποφάσεις και μελέτες πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Ακόμα, ανέφερε: «Θεωρώ ότι πάνω από όλα αυτό που προέχει να λύσουμε, είναι τα προβλήματα των δημοτών μας σε κάθε σημείο της Αττικής, προφανώς και του Βύρωνα και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί πολύ σημαντικά έργα πραγματοποιούνται, έργα που σχετίζονται και με τα παιδιά μας όπως είναι τα σχολεία και η ενεργειακή τους αναβάθμιση, έργα σχετικά με την κοινωνική προσφορά στις ευπαθείς ομάδες μέσα από τα προγράμματα του ΤΕΒΑ αλλά και έργα που γίνονται, είτε με κοινοτική στήριξη, είτε με χρηματοδότηση της περιφέρειας μας, πάντα σε συνεργασία με το δήμο. Επίσης προγραμματίζουμε έργα τα οποία σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό αθλητικών υποδομών, όπως για παράδειγμα η αλλαγή του ταρτάν του γηπέδου της πόλης, αλλά και αναπλάσεις».

Τέλος, κατέληξε, λέγοντας: «Επαναλαμβάνω πως όταν έχουμε στη διάθεση μας ώριμες μελέτες από τους δήμους, τότε θα προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση των έργων. Παράλληλα γίνονται και σημαντικά διαδημοτικά έργα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών, όπως για παράδειγμα τα αντιπλημμυρικά στην περιοχή Καρέα και Αναστάσεως, σχετικά με τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων. Συζητήσαμε επίσης για τη συμβολή μας στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και στη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχετίζονται με τον ψηφιακό εγγραματισμό αλλά και την ανακύκλωση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που αυτή η συνεργασία αποδίδει και έχει σαν αποτέλεσμα την επίλυση διαχρονικών προβλημάτων».