Τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 9 εκατ. ευρώ εκατ. ευρώ.

Πρώτος σταθμός του περιφερειάρχη ήταν το δημαρχείο Ελληνικού–Αργυρούπολης, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όσο και για αυτά που προγραμματίζονται την επόμενη περίοδο. Στη συνέχεια μετέβη στο πυροφυλάκιο Αργυρούπολης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και κατόπιν επισκέφθηκε τα υπό εξέλιξη έργα κατασκευής του Κτηρίου ΑΜΕΑ επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, που γίνεται στο πλαίσιο της επένδυσης στο Ελληνικό, καθώς η Περιφέρεια προγραμματίζει την υλοποίηση θεματικού πάρκου ΑΜΕΑ και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου.

Η επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού - αφιερωμένο στην Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού «Ελένη Αρβελέρ» στη Λεωφότο Ιασωνίδου, το οποίο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και εγκαινιάστηκε πρόσφατα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία στα κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν σε περιοχές της πόλης και έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του μετέβη μαζί με τον δήμαρχο στη Λεωφόρο Αργυρουπόλεως, όπου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 2.1 εκ. ευρώ, θα γίνουν ευρεία έργα ανάπλασης, διευκόλυνσης της προσβασιμότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σε κεντρικό καφέ της περιοχής με πολίτες και εκπροσώπους φορέων. Κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης τον περιφερειάρχη συνόδευαν, εκτός από τον δήμαρχο κ. Κωνσταντάτο, ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος, η Γεωργία Αδαμοπούλου, αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Λιμενικής Πολιτικής, ο Ηλίας Γρηγορίου, ατιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Χ. Θεοδωρόπουλος.

Παρόντες στη συνάντηση του κ. Πατούλη με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων ήταν επίσης η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης Περιφέρειας Αττικής Μαρία Κουρή, οι υποψήφιες περιφερειακοί σύμβουλοι στον Νότιο Τομέα με τον Συνδυασμό του κ. Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική» Βασιλική Ανδρικοπούλου, Μαριάνα Γράψα, Γκαλένα Βελίκοβα και Ματίνα Βρέκου. Επίσης, ο δ/της της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης, ο πρόεδρος ΔΕΕΠ Μίλτος Μπαντής και η εντεταλμένη σύμβουλος Ελληνικού Κορίνα Θεοδώρου.

Πατούλης: Έργα που αφορούν τη θωράκιση της πόλης

Με αφορμή την περιοδεία ο περιφερειάρχης Αττικής σε δηλώσεις του τόνισε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, έναν άξιο εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την άριστη συνεργασία μας, η οποία βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Μια συνεργασία η οποία αποτυπώνεται μέσα από τα πολλά έργα που υλοποιούνται με τη συνδρομή της Περιφέρειας στον δήμο και τα οποία αφορούν τη θωράκιση της πόλης μέσα από τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και τα έργα ανάπλασης και πολιτισμού».

«Θα ήθελα με αφορμή να αναφέρω τα πρόσφατα εγκαίνια μιας νέας κοιτίδας πολιτισμού στον δήμο, το θέατρο «Αρβελέρ», αφιερωμένο στην εμβληματική Ελληνίδα ακαδημαϊκό. Επιπλέον, υλοποιείται μια πολύ μεγάλη επένδυση, η οποία θα αλλάξει όχι μόνο την εικόνα του δήμου αλλά και ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, μέσα από έργα ανάπλασης, τα οποία ήδη σχεδιάζουμε και η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει. Βρισκόμαστε, λοιπόν στην αρχή μιας πολύ σημαντικής περιόδου, η οποία επιθυμούμε να αποδώσει τα μέγιστα, ευχόμενος παράλληλα, στον φίλο Γιάννη Κωνσταντάντο κάθε επιτυχία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές», κατέληξε.