Τον Δήμο Διονύσου επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να εποπτεύσει σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στον Διόνυσο κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής κ.τ.λ.π.) έργα, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 35 εκ. ευρώ.

Επίσης είναι σε εξέλιξη έργα τα οποία έχουν δημοπρατηθεί και θα εκτελεστούν όπως ο διαδημοτικός δρόμος Δροσιάς - Διονύσου - Νέας Μάκρης, με προϋπολογισμό 33 εκ. ευρώ. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον δήμο, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε το δημαρχείο Διονύσου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το δήμαρχο και τα στελέχη του δήμου, τόσο για τα έργα που υλοποιούνται, όσο και για τα έργα που βρίσκονται στην τελική ευθεία για να τεθούν σε δημοπράτηση.

Ακολούθως επισκέφθηκε το υπό εξέλιξη αντιπλημμυρικό έργο-διευθέτησης του ρέματος «Βρυσάκι» το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης, μετέβη σε μία από της «Γωνιές Ανακύκλωσης» της Περιφέρειας και επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ που βρίσκεται στην πλατεία Σταμάτας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από το προσωπικό και τους ηλικιωμένους που παραβρίσκονταν στη Δομή. Η επίσκεψη του κ. Πατούλη στον δήμο Διονύσου έκλεισε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Ποιοι συνόδευσαν τον κ. Πατούλη

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν, εκτός από τον δήμαρχο Διονύσου Ι. Καλαφατέλη, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης. Κατά τη συνάντηση του με τους πολίτες σε κεντρικό καφέ της πόλης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Β. Καβαλάρη, η πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Β. Ανεμοδουρά, η πρόεδρος της Τοπικής Διονύσου Ρ. Νικολοπούλου, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ωρωπού Σ. Καφκόπουλος, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Αχαρνών Π. Μαρίνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου Ν. Πίλτσης, η πρόεδρος ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Β. Σωφρόνη, ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού Γ. Οικονομάκος.

Στην επίσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη έδωσαν, μεταξύ άλλων, το «παρών» επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κρητικός, ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Υποδομών Γιάννης Φωτάκης, ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανος Κριεμάδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Πόρων-Ψηφιακών Εφαρμογών και Φιλοζωίας Γιάννης Τσουδερός, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μανώλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη Μιχάλης Τσιλιγκίρης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Επικοινωνίας Γιούλα Λακαφώση, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας Χρήστος Πέππας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολεοδομίας και Έργων Βελτίωσης Υποδομών Χρήστος Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Τάσος Καρασαρλής και μέλη του ΔΣ, η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα, ο προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γ. Ασπρουλάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς Χρήστος Ποτίδης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Λούσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας Γιώργος Κόκκαλης και ο πρώην πρόεδρος Σταμάτης Κριεμάδης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου Νίκος Νούσας, ο δοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Διονύσου Γιάννης Μπαλατσός, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νεκτάριος Πίλτσης, η αντιπρόεδρος Εύη Γαλαίου και μέλη του ΔΣ, μέλη των Κλιμακίων Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Διονύσου, ο πολιτευτής της ΝΔ Αναστάσιος Αγγέλικας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Μαΐχόσογλου, Κωστής Κουριδάκης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Σπύρος Γιαννουλάτος και Χαράλαμπος Λαζαρίδης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αντώνης Παπαντωνίου, Δέσποινα Ιατρού και Ρίτα Μπάμπη, στελέχη της ΕΣΤΙΑΣ, των ΚΑΠΗ και του ΚΕΠ Υγείας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κ.α.