Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη θα είναι ο Διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Ασκητής. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης έκανε σήμερα τη σχετική ανακοίνωση, δηλώνοντας: «Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι στην οικογένεια της "Νέας Αρχής" έναν έγκριτο επιστήμονα που έχει διαπρέψει στον τομέα του, τον φίλο Θάνο Ασκητή».

Ο κ. Πατούλης τον καλωσόρισε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ενίσχυση της παράταξης: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά και για την παράταξή μας η συμμετοχή του φίλου και εξαίρετου επιστήμονα Θάνου Ασκητή. Ενός ανθρώπου που έχει διαπρέψει στον τομέα του και έχει προσφέρει πολλά στην επιστήμη της κλινικής Ψυχιατρικής και των διαπροσωπικών σχέσεων», υπογράμμισε.

Κατέληξε, λέγοντας: «Η πολυετής εμπειρία του σε συνδυασμό με την πολυσχιδή προσωπικότητα του, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλουν ώστε η ομάδα μας κερδίσει το στοίχημα, να πάμε όλοι μαζί την Αττική ακόμα πιο ψηλά. Ενωμένοι, με σχέδιο και όραμα θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει η Αττική μας, Περιφέρεια-Πρότυπο σε όλη την Ευρώπη. Καλωσορίζω τον φίλο και συνοδοιπόρο Θάνο Ασκητή στη "Νέα Αρχή" για την Αττική».

Ο κ. Ασκητής είναι Διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (E.U.C) στον τομέα Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευόμενος στην Νευρολογία και την Ψυχιατρική. Έχει εκπαιδευτεί ως θεραπευτής των διαπροσωπικών σχέσεων και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.