Τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας επισκέφθηκε την Πέμπτη (10/7) ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Στην αυτοδιοικητική περίοδο που ολοκληρώνεται η περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας έργα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 50,9 εκατ. ευρώ. Τα υπό δημοπράτηση έργα ανέρχονται στα 50,487 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν έργα μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης με προϋπολογισμό 9,9 εκατ. ευρώ. 

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Γυμνάσιο της Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής, αποκατάστασης και επαναλειτουργίας με χρηματοδότηση ύψους 1,239 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». 

Στη συνέχεια μετέβη στο σημείο όπου θα ξεκινήσει η νέα χάραξη της παλαιάς Εθνικής Οδού, ένα έργο που θα κοστίσει 47 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023. Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και θεωρείται νευραλγικής σημασίας, καθώς με την ολοκλήρωση του ο δρόμος θα γίνει πιο ασφαλής και πιο σύγχρονος, ενώ θα μειωθεί σημαντικά η απόσταση που συνδέει τις Ερυθρές και τα Βίλια από τη Μάνδρα. 

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου στη θέση Βαλαρία της Δημοτικής Κοινότητας Μάνδρας, ένα έργο προϋπολογισμού 785.000 ευρώ που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ επισκέφθηκε τα δημοτικά καταστήματα Ερυθρών και Βιλίων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους τοπικών φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών. Η περιοδεία του περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της περιοχής όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων. 

Έργα βελτίωσης της ζωής των πολιτών 

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί ένα σχολείο, το γυμνάσιο στις Ερυθρές, στην εσχατιά της Περιφέρειας Αττικής, ανακατασκευάζεται και τον Μάρτιο αναμένεται να παραδοθεί στους μαθητές. Παράλληλα, προχωρούν οι ενεργειακές αναβαθμίσεις δημαρχιακών κτιρίων και σχολείων, μεγάλα έργα υδρορροής και ασφαλτοστρώσεων ενώ προχωρά το έργο που αφορά στην παλαιά Εθνική Οδό, το οποίο πλέον μπαίνει σε δημοπράτηση. Στόχος μας είναι ο συγκεκριμένος δρόμος να γίνει πιο ασφαλής και πιο σύγχρονος. Επιπλέον προχωρούν έργα που σχετίζονται με τον φωτισμό της περιοχής και τα οποία βρίσκονται ένα στάδιο πριν δημοπρατηθούν. Επομένως, μιλάμε για μία σειρά σημαντικών έργων τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών, της πόλης και του οδικού δικτύου. Μιλάμε για έργα βελτίωσης της ζωής των πολιτών, έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες τους και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις αθλητικές υποδομές. Στο πλαίσιο της περιοδείας επισκεφτήκαμε και αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν αναβαθμιστεί ή πρόκειται να αναβαθμιστούν. Με την καλή συνεργασία που έχουμε με το δήμο, τη δημοτική αρχή, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε πόρους έτσι ώστε να γίνουν σημαντικά έργα ζωτικής σημασίας, για την περιοχή. Το μέλλον είναι φωτεινό, μέσα από τη δουλειά μας μπορούμε πλέον όλοι μαζί να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα καλύτερα έρχονται» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης