Τον Δήμο Μεταμόρφωσης επισκέφθηκε την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική ώστε να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων, υποδομών και δράσεων που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, αλλά και για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. 

Στην τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει έργα προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μεταμόρφωσης. Πρόκειται για έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε εκτελούνται, είτε βρίσκονται υπό δημοπράτηση, ή είναι μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης. 

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης Στράτο Σαραούδα και του παρέδωσε ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συγκέντρωσης βιοαποβλήτων και καφέ κάδους, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια και στους 66 Δήμους της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης. 

O περιφερειάρχης περιόδευσε σε έργα που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια όπως την κατασκευή του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης, ενώ επισκέφθηκε και το 1ο ΓΕΛ όπου έχουν γίνει παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Επιπρόσθετα επιθεώρησε τις υπό εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση κόμβων των οδών Τατοΐου και Δροσίνη κοντά στη συμβολή τους με την Αττική Οδό, επισκέφθηκε το σημείο της Εθνικής Οδού όπου θα μπουν ηχοπετάσματα, σε σημείο που λειτουργούν βυθιζόμενοι κάδοι ανακύκλωσης, ενώ πήγε και στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα.

«Πρόκειται για μία σειρά έργων που έχουν ένα στόχο: Να “μεταμορφώσουν” τη Μεταμόρφωση. Να την κάνουν μία πολύ φιλική πόλη, μία πόλη στην οποία να μπορεί ο κάτοικος να έχει ποιοτικά βιοτικά χαρακτηριστικά και οφείλω να πω σε αυτό το σημείο ότι η συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και του δημάρχου Στράτου Σαραούδα, κινήθηκε αυτή την τετραετία, προς αυτήν την κατεύθυνση. Όμως τα περισσότερα και τα σπουδαιότερα έργα, έρχονται στην αμέσως επόμενη θητεία μας, κατά την οποία ελπίζουμε να υπάρξει και συνέχεια της συνεργασίας, έτσι ώστε να μπορέσει η Μεταμόρφωση να γίνει μία πόλη σύγχρονη, λειτουργική, όπως ακριβώς την ονειρεύονται οι κάτοικοί της» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

cid-b6434acb-b7be-44df-90ce-b71f70893109.jpeg
cid-b09be88f-f4e0-4f77-b44d-101f1e471d28.jpeg
cid-6b98f85d-0db3-4876-88f3-44c7df7ea774.jpeg