Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη του κόμματος ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ήδη από χθες και σε αναμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά, έγινε γνωστό ότι αναβάλλονται οι επισκέψεις του για σήμερα, Δευτέρα, σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα -στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων των συστημάτων ασφαλείας στα στρατόπεδα.

Προηγήθηκε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, στη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Ο ίδιος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κύπρο και τη Λέσβο.

Στο μεταξύ τη στήριξή τους στον Γιώργο Πατούλη εκφράζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Νέας Αρχής για την Αττική, μετά από σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο ίδιος. Παράλληλα, ζητούν άμεσα, και πριν από οποιαδήποτε ανακοίνωση, συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι οι εξελίξεις για το πρόσωπο που θα κατέλθει στην αναμέτρηση για την Περιφέρεια Αττικής στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δρομολογήθηκαν τα τελευταία 24ωρα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον χορό του Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση, ενώ η Ελλάδα θρηνούσε την απώλεια των δύο αξιωματικών στην Κάρυστο, στη μάχη με τις φωτιές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, πάντως, θεωρείται ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα αυτοδιοικητικά, ως πρώην δήμαρχος Βύρωνα, ενώ και ο ίδιος έχει εκδηλώσει σχετική επιθυμία στο παρελθόν να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση μέσω της περιφέρειας Αττικής.