Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Χαρδαλιά, μετά την ανακοίνωση, χθες, της υποψηφιότητας του υφυπουργού Άμυνας για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα περάσει το μεσημέρι το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μετά τη σχετική απόφαση για στήριξή του από τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες δίνεται ιδιαίτερη σημασία.

Μάλιστα, την πολιτική βαρύτητα που δίνει η ΝΔ στις 13 εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη των επόμενων περιφερειαρχών υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες από τη Μυτιλήνη, στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του πρώην αρχηγού ΓΕΣ , πρώην υφυπουργού Άμυνας και υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Όπως σημείωσε, «αυτό το κάνουμε διότι θεωρούμε τους περιφερειάρχες φυσικούς συνεργάτες της κυβέρνησης στην δρομολόγηση πολλών σημαντικών πολιτικών με αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα».

Της απόφασης για στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά είχαν προηγηθεί σχετικές διεργασίες μετά τον σάλο από τον χορό του νυν περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, εν μέσω θρήνους στη χώρα για τον χαμό των δύο αξιωματικών στις φωτιές στην Κάρυστο.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά έγινε επίσημα χθες με μια λιτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, στην οποία αναφερόταν: «Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χθες, δήλωσε σίγουρος ότι ο νυν περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, θα σεβαστεί την εν λόγω απόφαση. «Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν σημαντική και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή και είναι αυτονόητο ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα υπό τον Νίκο Χαρδαλιά», είπε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος στις εκλογές, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι θα στηρίξει την επιλογή του κόμματός του, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική.