«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διστάζει. Τολμά με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης ριψοκίνδυνες κινήσεις που ενδεχομένως έχουν και πολιτικό κόστος προκειμένου να υπηρετήσει αυτό που του έδωσε ο ελληνικός λαός, αυτή την πολύ μεγάλη νίκη της 25ης Ιουνίου, την οποία την αντιλαμβάνεται και την αντιλαμβανόμαστε όλοι ως πολύ βαριά ευθύνη, πολύ βαριά υποχρέωση απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού λαού χωρίς καμία έκπτωση».

Με αυτή τη δήλωση, απάντησε ο Δημήτρης Καιρίδης σε ερώτημα στο πρώτο Πρόγραμμα για το τι σηματοδοτεί η επιλογή της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια της Αττικής.

Αναφορικά με την αντίδραση του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του, σημείωσε: «Εγώ χαίρομαι από την αντίδραση του Γιώργου Πατούλη. Τον τιμά που διευκόλυνε την παράταξη. Από έναν περιφερειάρχη επιτυχημένο, ο οποίος κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα θα επανεκλεγόταν αν τα πράγματα πήγαιναν ομαλά (…) Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός, ο οποίος πολύ σωστά δεν δέχεται καμία σκιά, προχώρησε σε αυτή την επιλογή».

Σχολιάζοντας δε την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά είπε: «Ο κ. Χαρδαλιάς είναι ένας άνθρωπος που τον γνωρίζουν οι Αθηναίοι, τον γνωρίζει το πανελλήνιο. Εγώ, τον γνώρισα από κοντά ακόμα περισσότερο, κατά την προεκλογική περίοδο, διότι κάναμε μαζί κάποια ταξίδια στην περιφέρεια από αυτά που έπρεπε να κάνουν όλοι οι βουλευτές και ήμασταν μαζί στην Ξάνθη, σε μια δύσκολη περιφέρεια για τη Νέα Δημοκρατία και εκεί είδα από κοντά την αφοσίωση και το ταλέντο του επιχειρησιακού αυτού ανθρώπου και τον θαύμασα».

Ο Δημήτρης Καιρίδης είπε επίσης ότι «αύριο έχουμε και την πανηγυρική παρουσίαση στην Πειραιώς, παρουσία των βουλευτών του Λεκανοπεδίου, της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά». Αναφερόμενος στον νέο υποψήφιο περιφερειάρχη συμπλήρωσε ότι «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος συσπειρώνει, δεν διχάζει, τον οποίο όλες οι πτέρυγες της κεντροδεξιάς, αν κανείς θεωρεί ότι υπάρχουν τέτοιες, τον αποδέχονται ανεπιφύλακτα νομίζω και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις».

Δεν θα αποσυρθεί ο Πατούλης

Ο κ. Καιρίδης εξέφρασε, τέλος, την εκτίμηση πως, προφανώς, δεν θα αποσυρθεί από τον πολιτικό στίβο στο μέλλον, ο Γιώργος Πατούλης. «Θα εκπλησσόμουν. Γιατί να το θέλει; Επαναλαμβάνω ότι κέρδισε την Περιφέρεια επάξια το 2019, υπήρξε ένας πετυχημένος Περιφερειάρχης μέχρι σήμερα. Είναι νέος σε ηλικία, έχει κερδίσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες έχει κατέβει, στο Μαρούσι, στην Περιφέρεια, στον Ιατρικό Σύλλογο, σε έναν πολύ δύσκολο επιστημονικό φορέα, από τους μεγαλύτερους, μαζί με τον Δικηγορικό, της χώρας, απαιτητικό, κατά συνέπεια συνδυάζει και τη λαϊκότητα της μεγάλης μάζας αλλά και την αποδοχή ενός επιστημονικού συλλόγου εγνωσμένου κύρους» σημείωσε.