Αναβάλλονται οι επισκέψεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά για σήμερα, Δευτέρα, σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα -στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων των συστημάτων ασφαλείας στα στρατόπεδα- καθώς αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής.

Προηγήθηκε χθες, συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, στη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ο ίδιος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κύπρο και τη Λέσβο.

Οι εξελίξεις για το πρόσωπο που θα κατέλθει στην αναμέτρηση για την Περιφέρεια Αττικής δρομολογήθηκαν μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο με τον χορό του Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση, ενώ η Ελλάδα θρηνούσε την απώλεια των δύο αξιωματικών, στη μάχη με τις φωτιές. Ο Νίκος Χαρδαλιάς θεωρείται ένα πρόσωπο που γνωρίζει τα αυτοδιοικητικά, ως πρώην δήμαρχος, ενώ και ο ίδιος έχει εκδηλώσει σχετική επιθυμία στο παρελθόν να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση μέσω της περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι από το Μέγαρο Μαξίμου εξετάστηκαν και οι υποψηφιότητες του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου και του Γιάννη Κωνσταντάτου, δημάρχου Αργυρούπολης, αλλά ήταν αμφότεροι αρνητικοί στο ενδεχόμενο.