Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση λόγω των πυρκαγιών, τις εξελίξεις με την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τις προτεραιότητες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μίλησε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός, Σοφία Βούλτεψη.  

«Αυτό που παρακολουθούμε το τελευταίο 15νθήμερο είναι πρωτοφανές», ανέφερε η υφυπουργός σχετικά με τις πυρκαγιές που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι πυροσβεστικές δυνάμεις. «Όταν έχεις 700 φωτιές μέσα σε λίγες ημέρες, αυτές οι 10 είναι πιο επίμονες και με απώλεια ανθρώπων…. Έχεις μεγάλη διάσπαση στη χώρα, έχεις κόπωση ανθρώπων και μέσων. Κάναμε όλοι ηρωικές προσπάθειες», ανέφερε η υφυπουργός.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής και τη στάση της ΝΔ απέναντι στον Γιώργο Πατούλη, η κυρία Βούλτεψη ανέφερε: «Έχει προκαλέσει μια δυσαρέσκεια. Πρέπει όλοι να είναι στη μάχη», ανέφερε και συνέχισε: «Δεν θυμάμαι να έχω σηκωθεί να χορέψω 20 χρόνια. Πάντα κάτι στερείσαι. Πάντα έχεις κάτι στο πίσω μέρος του μυαλό σου που σε κρατάει. Κάποιος μας εμπιστεύτηκε και πρέπει να το τιμήσουμε. Δέχομαι και το ανθρώπινο λάθος. Όμως αυτός που θα σταθμίσει τα πράγματα είναι ο πρωθυπουργός».

Όσον αφορά την πιθανή υποψήφια του Νίκου Χαρδαλιά είπε: «Ο κύριος Χαραδαλιάς είναι επιχειρησιακός άνθρωπος και στην περιφέρεια πρέπει να γίνουν επιχειρησιακά πράγματα. Είναι ένας τίτλος που παίρνεις αν το φέρεις στο πεδίο εις πέρας».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κυρία Βούλτεψη επισήμανε πως στη ΝΔ δεν πρέπει να υπάρχει καμία χαλάρωση, ενώ ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ νομίζω είναι ότι δεν έκανε την αυτοκριτική του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση».

Σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η υφυπουργός ανέφερε πως εξακολουθούν να υπάρχουν ροές όχι ωστόσο τόσες πολλές σε αριθμό. «Η κλιματική αλλαγή θα φέρει κλιματικούς πρόσφυγες», είπε και επισήμανε πως οι εσωτερικά εκτοπισμένοι το 2022, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, παρουσίασαν ρεκόρ και είναι μετά την Ουκρανία και το Σουδάν, 110 εκατομμύρια.

«Έχουμε όχι μόνο κλιματικούς, αλλά και ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο και οικονομικούς μετανάστες» είπε.