Οι αδιανόητες δηλώσεις του συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Θανάση Οικονόμου, για συνδιαλλαγές που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  με τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου «Πόθεν Έσχες» της Βουλής για να μείνει στο απυρόβλητο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του τέως προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος μπήκε και αυτός στο κάδρο των πρωτοφανών κατηγοριών. Ο Νίκος Βούτσης κάλεσε όσους είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και σιωπούν να απαντήσουν.

«Δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δισ. για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής όπως για την μη ίδρυση "κόκκινων" προπαγανδιστικών μίντια αλλά και για άλλα πολλά» έγραψε στο Facebook ο Νίκος Βούτσης. 

«Μόνο που τότε δεν περιλαμβάνανε τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα ως συμμέτοχο στην αυτοϋπονόμευση. Η λέξη ηγεμονία και η θεσμική προσήλωση ήταν πάντα ξένες σε όσους υποτιμούσαν την σκληρή πολιτική σύγκρουση, προκρίνοντας την προσωπική ανένδοτη δήθεν αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε. 

Ο Νίκος Βούτσης εξήγησε ότι «η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν. Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα».