Γελοίους και χυδαίους χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Θανάσης Οικονόμου, για συναλλαγή με αντικείμενο το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Με τους συριζαίους δεν βγάζω άκρη. Κατηγορείται η Χριστοδουλοπούλου ότι διόρισε την κόρη της επί προεδρίας Βούτση και όχι επί Νέας Δημοκρατίας. Λένε, δηλαδή, ότι ο τότε πρόεδρος της Βουλής με την τότε αντιπρόδρο συνήψαν μια συμφωνία αρχειοθετήσεων των πόθεν έσχες Μητσοτάκη. Όλο αυτό σας βγάζει κάποιο νόημα; Οτι δηλαδή τα "πήραν" με κάποι τρόπο από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό είναι ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, να μας κυβερνήσει» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Action24. 

«Λέει δηλαδή σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ότι Βούτσης, Χριστοδουλοπούλου και Βαρεμένος τα πήραν από τη ΝΔ. Είναι μια γελοία και χυδαία ιστορία. Είμαι πολιτικά αντίπαλος και με τους τρεις αλλά είναι έντιμοι. Ούτε κλέφτες είναι, ούτε συνωμοσιολόγοι, ούτε τίποτα» συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά ότι «μια χαρά είχε αρχειοθετηθεί το πόθεν έσχες Μητσοτάκη», ο υπουργός Υγείας είπε ότι «το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη ελέγχθηκε την περίοδο 2016-2019 επί κυβέρνησεως ΣΥΡΙΖΑ και επί πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν λένε ότι Τσιπρας, Βαρεμένος και οι άλλοι ήθελαν να "καθαρίσουν" τον κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε: «Πίστευα ότι στις εκλογές του 2023 η εποχη της τοξικότητας θα έχει τελειώσει γιατί οι συριζαίοι θα είχαν καταλάβει ότι όλα αυτά σας πάνε στο -23%».

Ένας άφραγκος Ωνάσης 

Για τους αριθμούς που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θεσσαλονίκη και τους αποκάλεσε «πόθεν έσχες» ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως «είναι προφανες ότι σε όλα τα καφενεία γελάνε με τον Κασσελάκη. Θυμάστε την ταινία "Ένας άφραγκος Ωνάσης"; Η εικόνα ότι είναι ζάμπλουτος και έχει αστακοκάραβα και μπορεί να αγοράζει τα σπίτια. Δεν είναι έτσι. Ηρθε και έκανε entry στον λαό με κάτι που δεν είναι. Είναι ένας ευκατάστατος άνθρωπος, καλά κάνει και τα έχει τα εκατομμύρια, με ενοχλεί που μας κορόιδευε. Με τα λεφτά που παρουσίασε και με δεδομένο ότι δεν έχει έσοδα, σε ενάμιση χρόνο ή θα πρέπει να φύγει ή να βρει δουλειά».