Η προεκλογική περίοδος λήγει την Παρασκευή το βράδυ με τον Στέφανο Κασσελάκη να μην υλοποιεί τη δέσμευσή του και να μην παρουσιάζει το πόθεν έσχες του. Ταυτόχρονα, προέβη και σε μια ακόμη κίνηση πανικού. Δεν έδωσε διακαναλική συνέντευξη στους δημοσιογράφους ως είθισται δείχνοντας ότι ο φόβος κατοικοεδρεύει για τα καλά στην Κουμουνδούρου.

Η διακαναλική συνέντευξη προβλέπεται και μάλιστα μεταδίδεται δωρεάν από όλα τα κανάλια που υποχρεούνται να διαθέσουν μια ολόκληρη ώρα μόνο γι’ αυτήν. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, είχε δηλώσει πως η διακαναλική θα αντικατασταθεί από μια διαδραστική διαδικασία που τελικά κανείς δεν είδε.

Αντιθέτως, στον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να δαπανήσουν αυτήν τη δωρεάν ώρα μεταδίδοντας την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου επιδόθηκε σε ένα ακόμη παραλήρημα και ακρότητες που βέβαια δεν εκπλήσσουν κανέναν πια. Ειδικά μετά την υπόθεση με το πόθεν έσχες και το μπακαλόχαρτο που επιχείρησε να… πουλήσει στους πολίτες.

Το φιάσκο αυτό δύσκολα θα ξεπεραστεί. Ο δε πανικός που έχει πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες είναι αποτέλεσμα της επικοινωνιακής αποτυχίας του Στέφανου Κασσελάκη και της παρέας του. Με τις αποκαλύψεις δε να συνεχίζονται και να φέρνουν στο φως νέες… μισές αλήθειες –χειρότερες και από τα μεγαλύτερα ψέματα τις λένε– οι εξελίξεις μπορεί και να μην είναι όπως τις είχε υπολογίσει ο Στέφανος Κασσελάκης για την επόμενη ημέρα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προβλέψει την εξέλιξη με το πόθεν έσχες όταν τη Δευτέρα το πρωί δήλωνε ότι ελπίζει «μετά το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης να μην έχουμε και πόθεν έσχες Θεσσαλονίκης».