Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται. Θα φανεί μετά τις ευρωεκλογές και δεν θα οφείλεται μόνο στη νέα ήττα, ούτε και στο ποσοστό που θα λάβει το κόμμα. Το φιάσκο με το δήθεν πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη προκαλεί ήδη μεγάλη ανησυχία ως προς την εξέλιξη που θα έχει. Τα όσα καταγράφονται στο μπακαλόχαρτο προκαλούν ερωτήματα που θα πολλαπλασιαστούν αφού δοθούν τα πλήρη περιουσιακά και οικονομικά στοιχεία στη δημοσιότητα με τρόπο που θα είναι και εκ του νόμου ελεγχόμενα.

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν σκελετοί στην ντουλάπα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον το αντικείμενο συζήτησης στις συνάξεις των ΣΥΡΙΖΑίων που ασχολούνται ήδη με την επόμενη ημέρα. Ο φόβος για αποκαλύψεις που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο και το κόμμα είναι μεγάλος. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που κανείς δεν φρόντισε να ελέγξει το βιογραφικό του Στέφανου Κασσελάκη όταν αυτός εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αρκεί να σημειωθεί πως το ζήτημα του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη το άνοιξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών. Πέτυ Πέρκα και Πάνος Σκουρλέτης το είχαν θέσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έλαβε διαστάσεις όταν εμφανίσθηκε να δανείζει μέσω εταιρείας του χρήματα για την πληρωμή μισθών και δώρων εργαζομένων στα κομματικά μέσα ενημέρωσης τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν αποκαλύφθηκε πως παρανόμως διατηρούσε –βάσει του νόμου του Αλέξη Τσίπρα– μετοχές σε εταιρείες αλλοδαπής.

Η ανησυχία είναι έντονη και λόγω των αντικρουόμενων δηλώσεων και απαντήσεων του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με την οικονομική του κατάσταση, κυρίως αναφορικά με τις εταιρείες στις οποίες μετείχε ή και μετέχει μέχρι σήμερα. Τα στοιχεία που παρέθεσε στο μπακαλόχαρτο της Θεσσαλονίκης προβληματίζουν ακόμη περισσότερο.

Υγ.: Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως ήδη πιάνουν… πόστα για τις εξελίξεις μετά την Κυριακή των ευρωεκλογών και εν όψει του συνεδρίου που προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον προσεχή Σεπτέμβριο όπου και θα επιχειρήσει να πάρει τον πλήρη έλεγχο του κόμματος.