Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βρει ένα… άλλοθι και το χρησιμοποιεί για… πάσα νόσο. Δηλώνει άγνοια. Για όλα. Εκθέτοντας όμως και τους συνεργάτες του αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά με το ζήτημα του πόθεν έσχες αλλά και με τις υποχρεώσεις του ως επικεφαλής ενός κόμματος που βρίσκεται στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με όσα έχει πει:

- Δεν γνώριζε ότι πρέπει να καταθέσει αρχικό πόθεν έσχες μετά την ανάληψη των καθηκόντων ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

- Δεν γνώριζε ότι η πλατφόρμα για την κατάθεση αρχικών πόθεν έσχες ήταν ανοικτή.

- Δεν γνώριζε ότι δεν δύναται να είναι μέτοχος ή ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας και ότι έπρεπε να αποχωρήσει από οποιαδήποτε εταιρεία ήταν μέτοχος, ιδιοκτήτης βάσει του νόμου του 2016 που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε ως πρωθυπουργός προκειμένου να χτυπήσει τότε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του.

Επίσης, δεν γνωρίζει:

- Την πολιτική ιστορία του τόπου

- Τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα, μία εκ των οποία αυτή των Πρεσπών

- Τις διεθνείς σχέσεις και τις διπλωματικές

- Την οικονομική κατάσταση της χώρας

- Τα ευρωπαϊκά ζητήματα

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι η χώρα και οι πολίτες δεν αντέχουν να… πληρώσουν και τα φροντιστήρια του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτά που πλήρωσαν για να… μάθει ο Αλέξης Τσίπρας και να ξεπεράσει τις… αυταπάτες του -δίδακτρα που ανέβηκαν σε αρκετές δεκάδες δισ. ευρώ- το πρόβλημα μάλλον το έχει το κόμμα του. Όπως και οι συνεργάτες του.

Και εξηγούμαστε: στην Κουμουνδούρου τον Στέφανο Κασσελάκη τον πλαισίωσαν στελέχη που γνώριζαν και γνωρίζουν τις υποχρεώσεις των προέδρων των κομμάτων. Επίσης, ο κομματικός μηχανισμός είναι ενήμερος για οτιδήποτε έχει σχέση με τη λειτουργία του στον γενικότερο κρατικό μηχανισμό. Τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.

Αν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν γνώριζε, τότε κάποιοι δεν του το είπαν. Και αυτοί σίγουρα δεν είναι κάποιοι περαστικοί. Μόνο που φυσικά αυτό είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό. Οι μηχανισμοί λειτουργούν σχεδόν αυτόματα σε αυτές τις περιπτώσεις στα οργανωμένα κόμματα.

Το… άλλοθι της άγνοιας δύσκολα γίνεται πιστευτό. Δεν μπορεί οκτώ μήνες μετά να έρχεται και να δηλώνει πως δεν μπορούσε να καταθέσει πόθεν έσχες διότι δεν λειτουργούσε η πλατφόρμα, όταν αποκαλύπτεται πως και λειτουργούσε και λειτουργεί η πλατφόρμα για τις αρχικές δηλώσεις όπως αυτή που όφειλε να καταθέσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα, τα μπακαλόχαρτα που ο ίδιος μοίρασε τον εκθέτουν ακόμη περισσότερο. Όπως και συνολικά το κόμμα του και τα στελέχη του.