Την Κυριακή το βράδυ –εφόσον επιβεβαιωθούν οι σημερινές δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών– στο ΠΑΣΟΚ θα ρωτάνε «τι είχαν τα έρμα και ψόφησαν».

Οι σοβαροί και ουχί οι φανατικοί του «θυμωμένου» Ανδρουλάκη πιθανολογούμε ότι θα θέσουν –μεταξύ άλλων– και τα εξής δύο ερωτήματα: Πρώτον, πώς και γιατί κατάφερε –διότι περί κατορθώματος θα πρόκειται– να χάσει το ΠΑΣΟΚ από τον αστακοκαραβοκύρη του Μαϊάμι.

Δεύτερον, γιατί ο Ανδρουλάκης δεν έκανε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα του Κασσελάκη, με αποκορύφωμα την «αφωνία» του για το «τρύπιο» πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια, γιατί ο –λαλίστατος κατά τα άλλα– Νίκος Ανδρουλάκης δεν έκανε παντιέρα το πόθεν Κασσελάκη, το οποίο, κατά γενική ομολογία, μπάζει από παντού;

Πόθεν, λοιπόν, και γιατί αυτή η «συμπάθεια και τσάι» του Ανδρουλάκη προς τον Κασσελάκη;

Μήπως έχει να κάνει με την επόμενη ημέρα και τα όσα ακούγονται –παρά τις χλιαρές διαψεύσεις– για «συμπόρευση» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ;

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι εντυπωσιακό και αξιοπερίεργο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κασσελάκης να κατηγορούν τον Ανδρουλάκη «για εκβιαζόμενο» (αναφορικά με τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του από την ΕΥΠ), ότι «κοιμάται το ΠΑΣΟΚ» (βλ. ομιλία Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη), για «κατάντια και παρακμή του ΠΑΣΟΚ» κι άλλα πολλά και ο «πρίγκιπας» της Χαριλάου Τρικούπη να πετάει –μια ανάσα από τις ευρωεκλογές– χαρταετό.