Θα ψηφίσουν οι «ορθόδοξοι» Συριζαίοι και ποιον; Θα ψηφίσουν οι «τσιπρικοί» και ποιον; Εδώ σε θέλω, κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα της Κουμουνδούρου. Αν πιστέψουμε τα όσα διαδίδουν οι μπιστικοί του Τσίπρα, οι δυσαρεστημένοι και οργισμένοι Συριζαίοι, τότε η κάλπη μπορεί να κρύβει ανατροπές και δυσάρεστες εκπλήξεις για τον «αστακοκαραβοκύρη» Κασσελάκη.

Τι του καταλογίζουν οι «αγανακτισμένοι»; Οτι δεν τους ακούει και τους γράφει στα Gucci υποδήματά του. Οτι έχει παροπλίσει την «παλιά φρουρά» και κάνει πολιτικό παιχνίδι μόνο με τους «ταλιμπάν» που έχει μαζέψει δίπλα του. Οτι έχει, ουσιαστικά, καταργήσει τα όργανα και οι αποφάσεις παίρνονται μόνο από τον Κασσελάκη. Οτι έχει ποδοπατήσει τα ιερά και τα όσια του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι το «δόγμα» της συλλογικής ηγεσίας. Και, τέλος, ότι κάνει φιλότιμες προσπάθειες να «αποστρατεύσει» τον «ιστορικό ηγέτη» του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα. Εξυπακούεται ότι αυτή η μομφή και αυτός ο καημός προέρχονται από τους αυλικούς του Τσίπρα που ξυπνάνε και κοιμούνται μ’ ένα όνειρο: αυτό του «μαρμαρωμένου Αλέξη» που θα επιστρέψει για να σώσει τον ημιθανή ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπερασματικά, στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη είναι μια ωραία ατμόσφαιρα. Ολοι έχουν βγάλει τα μαχαίρια από τα θηκάρια και ετοιμάζονται για το μεγάλο ξεκαθάρισμα μόλις μάθουν τα εκλογικά μαντάτα. Στην περίπτωση που ο Κασσελάκης καταφέρει να προσεγγίσει το 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2023 τότε μαύρο φίδι που έφαγε τους τσιπρικούς και τους διαφωνούντες. Από την άλλη, αν δεν μπορέσει ο «εφοπλιστής» από το Μαϊάμι να πετύχει αυτόν τον στόχο, τότε ο Τσίπρας και οι φίλοι του θα του... επιδώσουν το χαρτί της έξωσης από την προεδρία του κόμματος κι ας λέει ο Κασσελάκης ότι «ήρθε για να μείνει»...