Το μήνυμα των πολιτών που πήγαν και ψήφισαν σαφές: έδωσαν την πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και «μαύρισαν» την τοξική αντιπολίτευση που ήθελε –τρομάρα της– δημοψήφισμα τις ευρωεκλογές.

Το μήνυμα όσων απείχαν... ασαφές: δεν πήγαν γιατί ήθελαν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση; Δεν πήγαν γιατί δεν πείστηκαν από τις λαϊκίστικες κορόνες της αντιπολίτευσης; Δεν πήγαν γιατί θέλουν –άγνωστο γιατί– οι άλλοι να αποφασίζουν για το μέλλον τους; Δεν πήγε να ψηφίσει –οργανωμένα και σε συγκεκριμένες περιοχές– η λεγόμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση» της Νέας Δημοκρατίας γιατί έχει μικροκομματικά παράπονα; Σε κάθε περίπτωση, όσοι δεν πήγαν λάθεψαν στην επιλογή τους. Διότι δεν μπορεί να διαμαρτύρεσαι την επόμενη των εκλογών για κάτι που εσύ ήσουν ο μεγάλος απών.

Τώρα, αναφορικά με το μήνυμα των πολιτών που έλαβε το Μέγαρο Μαξίμου είναι βέβαιο –όπως είπε και ο πρωθυπουργός– πως θα ερμηνευθεί σωστά και θα παρθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την επόμενη ημέρα. Σε όλα τα επίπεδα.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι στα καλά νέα της χθεσινής ημέρας ήταν ότι η Ελλάδα, σε αντίθεση με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «σκότωσε» το ακροδεξιό τέρας. Βλέποντας τον ευρωπαϊκό χάρτη τρομάζει κανείς με την επέλαση της ακροδεξιάς...