Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα πολιτικά-δημοσιογραφικά γραφεία και στις γιάφκες των σκευωρών. Οι προστατευόμενοι ψευδο-μάρτυρες της Novartis μαζί με τον δικηγόρο Σαράκη μοιράστηκαν 56 εκατ. ευρώ. Για τον δικηγόρο ωστόσο δεν ήταν είδηση μιας και το είχε ομολογήσει προ ημερών, όταν τον «κάρφωσε» αυθωρεί και παρά χρήμα ο Βελόπουλος. Αποκάλυψε δηλαδή ότι εισέπραξε 30 εκατ. ευρώ, δηλώθηκαν στην εφορία, φορολογήθηκαν κι... όλα καλά. Αφήνουμε στην άκρη τον Παύλο Σαράκη: δικηγόρος είναι, τη δουλειά του έκανε.

Το θέμα μας είναι με τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Novartis, οι οποίοι, όπως αποκάλυψε χθες το «Πρώτο Θέμα», τσέπωσαν (για τα ψέματά τους) 26 εκατ. ευρώ. Τρία απλά ερωτήματα:

Πρώτον: τα χρήματα που εισέπραξαν τα έχουν δηλώσει και σε ποια χώρα;

Δεύτερον: έχουν φορολογηθεί και σε ποια χώρα;

Τρίτον: ενθυλάκωσαν εξ ολοκλήρου και εξ ημισείας τα 26 εκατ. ευρώ;

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΔΑΕ και οι δικαστές θα έχουν εύκολο έργο για το εάν δηλώθηκαν και πόσα χρήματα, καθώς και τα πραγματικά ονόματα αυτών που κρύβονται πίσω από τις κουκούλες. Εφόσον, λοιπόν, συμβούν τα αυτονόητα (!) τότε είναι θέμα χρόνου να μάθουμε –κυρίως να πληροφορηθούν τα 10 πολιτικά πρόσωπα που κατακρεουργήθηκαν στη μηχανή των σκευωρών– ποιοι τους έβαλαν να κάνουν αυτές τις τερατώδεις καταγγελίες πάνω στις οποίες στήθηκε η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Γιατί, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν πιστεύουμε τα παραμύθια ότι δήθεν ξύπνησαν ένα πρωινό η Κελέση κι ο Σαράφης και είπαν... ας πάμε στην Τουλουπάκη να καταγγείλουμε για χρηματισμό τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα, τον Γεωργιάδη, τον Αβραμόπουλο, τον Πικραμμένο, τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο, τον Σαλμά, τον Λυκουρέντζο και τον Κουτρουμάνη. Αυτά είναι ιστορίες για αγρίους που μηρύκαζε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όταν έστηνε τις δέκα κάλπες στη Βουλή για να διαλύσουν, πρωτίστως, τη ΝΔ και, δευτερευόντως, το ΠΑΣΟΚ.

Υγ.: Λέμε ότι είναι ψευδομάρτυρες μιας και οι εγκληματικοί ισχυρισμοί τους περί χρηματισμού 10 πολιτικών προσώπων αποδείχθηκαν ψευδείς: όλα τα κατηγορητήρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα και η Τουλουπάκη αρχειοθέτησε το σύνολο των υποθέσεων.

Υγ.1. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, όπως ακούγεται σε δικαστικούς και αστυνομικούς κύκλους, πως η ψευδομάρτυρας Αικατερίνη Κελέση δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά την έχει κοπανήσει στο εξωτερικό...