Ενα χειμωνιάτικο βράδυ (μέσα Δεκέμβρη του 2017), μια παλιοπαρέα δίνει ραντεβού σε μια ψαροταβέρνα (κάπου στην… εξωτική Εύβοια) δήθεν για ψαράκι και κρασάκι. Το κυρίως μενού, όμως, ήταν πώς θα «σουβλίσουν» και θα «ξεκοκαλίσουν» 10 πολιτικούς. Ο πρώτος που παίρνει τον λόγο είναι το «σκοτεινό» πρόσωπο της παλιοπαρέας και με συνωμοτικό ύφος για να μην τον ακούσει κανείς (σ.σ.: στην ψαροταβέρνα ήταν σχεδόν μόνοι τους), αρχίζει να ξετυλίγει το σχέδιο του για το πώς μπορούν(!) να «τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί» τους Σαμαρά, Αδωνι, Λοβέρδο, Αβραμόπουλο, Βενιζέλο, Πικραμμένο κι άλλους 5 πολιτικούς. Στην ερώτηση κυρίας της παρέας για το εάν υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις ενοχής για τους 10 πολιτικούς, η απάντηση του «σκοτεινού προσώπου» ήταν αφοπλιστική: «Εχω έτοιμους μάρτυρες». Οπερ εστίν μεθερμηνευόμενον, τους «είχε παραγγείλει», τους «είχε παραλάβει» και τους είχε «έτοιμους» για τη βρομοδουλειά.

Συνεχίζουμε με τη συζήτηση της παλιοπαρέας. Τον λόγο κάποια στιγμή παίρνει ο «Λαβρέντι Μπέρια» της ομάδας και αρχίζει να τσαμπουνάει κάτι ακατάληπτα: 40 χρόνια θα κυβερνάει το κόμμα, θα τους διαλύσουμε, θα τους τελειώσουμε κι άλλα τέτοια… ωραία δημοκρατικά έβγαιναν από το απύλωτο στόμα του. Στη συνέχεια παρεμβαίνει ο «διανοούμενος» της ομήγυρης, ο οποίος ακούγεται ότι διαθέτει άκρες σε σκοτεινά συστήματα και συνομιλεί με πράκτορες και χαφιέδες εντός και εκτός ΕΥΠ. Η επιχείρηση, τους τονίζει με αυστηρό ύφος, πρέπει να «εκτελεστεί» σύντομα και να λάβει τη μέγιστη δημοσιότητα σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Απαντες συμφωνούν και υψώνουν τα ποτήρια για να γιορτάσουν τα… επινίκια. Δύο σχεδόν μήνες μετά σκάει στις οθόνες της κοινωνίας η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους. Σημείωση: Το έργο «Σκευωρία Novartis», ανέβηκε, όλως συμπτωματικά, σε όλα τα σινεμά της χώρας 24 ώρες μετά αφότου έλαβε χώρα στο Σύνταγμα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

*Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εσχίσθη το καταπέτασμα

Το καταπέτασμα του ναού των σκευωρών εσχίσθη. Τώρα αυτό που μένει να μάθει ο λαός είναι ποιοι οργάνωσαν την κατάλυση του πολιτεύματος. Γιατί μεταξύ μας αυτό που προσπάθησαν να κάνουν οι σκευωροί με τα τσιράκια τους (βλ. κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες) ήταν πολιτικό πραξικόπημα: κατά της Δημοκρατίας και κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οσοι δεν το καταλαβαίνουν ας πορευτούν με όλους αυτούς που με περηφάνια και άσβεστο μίσος έστηναν δέκα κάλπες μέσα στη Βουλή με τα κεφάλια δέκα πολιτικών.