Με… φόρα μπήκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης που άσκησε σκληρή κριτική στους «87» για τη στάση τους και για τις αποφάσεις που λαμβάνονται αναφορικά με τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις επικείμενες εκλογές.

«Έχετε κάνει τον Στέφανο Κασσελάκη πληγωμένο πρίγκιπα εσείς οι “87”, οι “100”» φέρεται να δήλωσε συνοδεύοντας την αναφορά αυτή με… γαλλικά που όμως ο ίδιος έσπευσε στη συνέχεια να διαψεύσει. Τα γαλλικά, όχι την ατάκα για τον πληγωμένο πρίγκιπα που αφορά στη θυματοποίηση του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης αξιοποιεί επικοινωνιακά τη στάση των «87» απέναντί του, όπως και τις αποφάσεις που έλαβαν σχετικά με τη μη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές. Οι υποστηρικτές του, βουλευτές στελέχη και τρολ, τον εμφανίζουν ως «θύμα» της «χούντας της Αριστεράς» όπως αυτή εκφράζεται, κατά την άποψή τους, σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επιδιώκουν να δώσουν μια εικόνα αρνητική για τους «87» με αναφορές όπως «ιερατείο» που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της… βάσης, αυτή που, όπως υποστηρίζουν, στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό εκτιμάται από την πλευρά του Παύλου Πολάκη ότι του δίνει πόντους στο πλαίσιο του εμφυλίου που έχει ξεσπάσει.