Για απόπειρα δημιουργίας φράξιας κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ στρέφει τα βέλη του και στον Παύλο Πολάκη ζητώντας του να κάνει αυτοκριτική επειδή πριν από ένα χρόνο στήριξε την υποψηφιότητα του έκπτωτου προέδρου.  Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης να αναβληθεί για δύο εβδομάδες το συνέδριο του κόμματος.

«Ανοίγει πλατφόρμα για να κάνει φράξια και αποδεικνύει ότι έκανε το ίδιο και ως πρόεδρος» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης στο Open και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ανεκτή διαδικασία φραξιονισμού από έναν άνθρωπο που θέλει να σουργελοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Χρήστος Σπίρτζης χατρακτήρισε «εριστική» τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας ότι «είναι στον χώρο της κωμωδίας όσα λέει, είναι σαν να έχει αναλάβει εργολαβία την απαξίωση του δημοκρατικού κόσμου».. 

Σχολίασε επίσης την αναφορά του έκπτωτου προέδρου για τα 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που μισθοδοτούνται λέγοντας ότι «η κομματική νομενκλατούρα που στηρίζει τον κ. Κασσελάκη ήταν αυτή που αντέδρασε στην πρότασή μου να υπάρχει ασυμβίβαστο όσων έχουν έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις στο κόμμα». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «άτομα που ήταν στο μισθολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ μας έβριζαν στο διαδικτυο σκαιότατα και ζητούσαμε από τον κ. Κασσελάκη στην ΚΕ και στην ΠΓ ποιοι είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν επαγγελματική σχέση με το κόμμα και δεν την έδωσε ποτέ. Πολλοί από αυτούς είτε πιέζονταν από τον Κασσελάκη και τους συνεργάστες του ή φοβόντουσαν και αποδείχθηκε σωστή η ανησυχία τους όταν ο Κασσελάκης κατήγγειλε τη μυστική ψηφοφορία».

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι έπρεπε από μόνη της η Επιτροπή Δεντολογίας να επιβάλει κυρώσεις στον Στέφανο Κασσελάκη και πρόσθεσε ότι «επειδή βγήκε με μια διαδικασία ultra light ο Κασσελάκης δεν σημαίνει ότι πρέπει να την επαναλάβουμε». 

Ο πρώην υπουργός άσκησε κριτική στον Παύλο Πολάκη τον οποίο κάλεσε «να κάνει τη βαριά αυτοκριτική του γιατί πρότεινε και στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη και τώρα θέλει να επαναλάβει το λάθος για να κάνει rebranding στο προφίλ του. Οι προσωπικές επιλογές μας έφεραν εδώ που είμαστε».