Κρίση... ειλικρίνειας έπαθε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κάνει τη μία εύστοχη παρατήρηση μετά την άλλη σχετικά με την τραγική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα φωνάζει αυτό που ψυθιρίζουν όλοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα από την τηλεόραση του Mega και την εκπομπή Σαββατοκύριακο φανέρωσε τις πολεμικές προθέσεις των 48 κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι ο έκπτωτος πρόεδρος είναι ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ χειρότερα, αποτελεί δεκανίκι της κυβέρνησης. Όπως δήλωσε: «Είδα την συνέντευξη του κ. Κασσελάκη και απλά επικύρωσα την γνώμη μου για εκείνον. Είναι ξένο σώμα όχι μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά προς την προοδευτική παράταξη συνολικά. Ο Κασσελάκης αποτέλεσε το στήριγμα, το δεκανίκι της ΝΔ και της Δεξιάς. Οπότε η ΝΔ είχε πρόβλημα, υπήρχε ένα θέμα στην επικαιρότητα που προωθούσε ο Στέφανος Κασσελάκης». Μάλιστα δικαιολόγησε την άποψη του, αναφέροντας ότι στήριξε την Νέα Δημοκρατία σε δύσκολα νομοσχέδια, αντίθετα με την κομματική γραμμή: «Το ένα είναι η στήριξη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει νόμο που δεν είχε σχέση με αυτόν της ΝΔ. Παρά ταύτα επέβαλε κομματική πειθαρχία για να στηρίξει την ΝΔ. διατύπωσε απόψεις που είναι αντίθετες με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά, αποκάλεσε ιερή συμμαχία το ΝΑΤΟ».

Πάμε σε σουργελοποίηση

Παράλληλα ο πρώην υπουργός αναγνώρισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και οι υποστηρικτές οδηγούν το κόμμα στη σουργελοποίηση και ο ίδιος μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της Κ.Ε. προσπαθούν να ανακόψουν αυτήν την πορεία: «Η ΚΕ θα συζητήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η πορεία της παρακμής και ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει ο Κασσελάκης και οι υποστηρικτές του. θα πάμε στην φάση «σουργελοποίησης». Πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία του ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό με Κασσελάκη δεν θα γίνει, είμαστε δυο άλλοι κόσμοι», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης. Τέλος, ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, προαναγγέλοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής ενώ δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του σε έναν ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Κασσελάκη, καθώς θα είναι ένα μη αριστερό μόρφωμα δίχως πολιτικές αναφορές.